Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean, în vizită de rămas bun, a ambasadorului Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, Duško Kovačević

ro

12 Jun, 2014 20:48 1026 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 12 iunie 2014, în vizită de rămas bun, pe ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, Duško Kovačević, cu prilejul încheierii misiunii sale în România.
Ministrul Titus Corlăţean a apreciat activitatea ambasadorului bosniac pe durata mandatului la Bucureşti, precum şi implicarea sa constantă şi directă în consolidarea şi dinamizarea relaţiilor bilaterale.
 
A fost trecut în revistă dialogul politico-diplomatic evidenţiat prin vizita oficială la Bucureşti a Preşedintelui BiH,  întrevederi la nivelul celor doi premieri, precum şi prin contacte pe linie parlamentară şi au fost stabilite repere pentru continuarea consolidării şi la nivel de lucru a acestuia.
În plan economic, au fost salutate semnarea Acordului de colaborare economică între România şi Bosnia şi Herţegovina din martie 2013, şi au fost examinate demersurile necesare pentru semnarea unor acorduri de colaborare între diverse Camere de Comerţ şi Industrie de pe teritoriul României şi al Bosniei şi Herţegovina, în scopul creşterii schimburilor comerciale.
Abordând subiectul celor trei acorduri de colaborare încheiate, în 2013, între instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Galaţi şi Constanţa şi Universitatea „Est Sarajevo”, demnitarul român a exprimat satisfacţia pentru realizarea premiselor pentru un schimb aprofundat de cunoştinţe şi expertiză în domeniul academic.
Ministrul Titus Corlăţean a reiterat de angajamentul României faţă de viitorul prosper şi democratic al Bosniei şi Herţegovinei, reflectat şi prin Concluziile CAE din 14 aprilie şi a subliniat faptul că acest angajament va putea fi fructificat numai prin eforturile susţinute ale liderilor bosniaci de a angaja reformele necesare, pe baze politice de susţinere cât mai largă. În context, a fost evidenţiat sprijinul părţii române pentru realizarea obiectivului euro-atlantic al Bosniei şi Herţegovina şi a fost subliniată importanţa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a acestui stat, care constituie un element esenţial pentru securitatea şi stabilitatea Balcanilor de Vest. 
În calitate de Preşedinte-în-Exerciţiu al SEECP, ministrul Titus Corlăţean a subliniat contribuţia evenimentelor organizate pe durata mandatului României la procesele de integrare europeană şi euro-atlantică ale întregii regiuni şi a exprimat convingerea că liderii de la Sarajevo vor participa în mod activ la dezvoltarea cooperării regionale.
Demnitarul român a reiterat regretul pentru victimele inundaţiilor recente din Bosnia şi Herţegovina, precum şi speranţa că ajutorul umanitar oferit de ţara noastră a contribuit la ameliorarea situaţiei din teren.
Ambasadorul Kovačević a exprimat satisfacţia pentru stadiul bun al relaţiilor bilaterale, fiind încredinţat că acestea vor fi consolidate şi diversificate în perioada următoare. A mulţumit părţii române pentru asistenţa acordată pe multiple paliere şi, în mod deosebit, pentru ajutorul umanitar venit din partea statului român ca urmare a inundaţiilor recente din ţara sa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii