Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către secretarul de stat Traian Hristea a ambasadorului agreat al Republicii Populare Democrate Laos în România

ro

04 Dec, 2023 15:37 492 Marime text
4 decembrie 2023
 
Comunicat de presă
Primirea de către secretarul de stat Traian Hristea a ambasadorului agreat al Republicii Populare Democrate Laos în România, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut luni, 4 decembrie 2023, o întrevedere în sistem VTC cu ambasadorul agreat, nerezident, al Republicii Populare Democrate Laos, Mayboua Xayavong, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
În cadrul întrevederii, secretarul de stat Traian Hristea a exprimat interesul părții române pentru dinamizarea dialogului bilateral, cu accent pe aprofundarea cooperării sectoriale – în domenii precum educația, în special învățământ superior sau securitatea cibernetică. A subliniat utilitatea continuării colaborării în plan multilateral, inclusiv în cadrul oferit de cooperarea UE-ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est), având în vedere inclusiv faptul că Laos va exercita președinția ASEAN în 2024.             
Ambasadorul agreat al Republicii Populare Democrate Laos a prezentat succint prioritățile mandatului său, în cadrul căruia va urmări promovarea cooperării cu România pe multiple dimensiuni, cu precădere în domeniile economic, educație, respectiv securitate cibernetică.
Oficialul român a transmis succes noului ambasador și l-a asigurat de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru îndeplinirea obiectivelor mandatului său.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii