Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat Daniela Gîtman la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ro

18 Sep, 2023 13:46 551 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman va participa marți, 19 septembrie 2023, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).
Pe ordinea de zi a Consiliul Afaceri Generale figurează un schimb de opinii pe marginea agendei reuniunii Consiliului European din 26-27 octombrie 2023, care include Ucraina, revizuirea Cadrului Financiar Multianual, aspectele economice, migrația și evoluțiile privind agenda externă a Uniunii. Consiliul Afaceri Generale va aborda, în egală măsură, programarea legislativă, precum și evaluarea mecanismului de dialog privind statul de drept.
De asemenea, agenda CAG mai include solicitarea Spaniei de modificare a Regulamentului nr.1 de stabilire a limbilor utilizate de către Uniunea Europeană în baza articolului 342 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene/ TFUE, respectiv o discuție succintă pe tema incendiilor și inundațiilor recente din Slovenia și Republica Elenă, la solicitarea acestor state.
În marja reuniunii sunt prevăzute, totodată, un mic dejun cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei, precum și un dejun de lucru pe tema viitorului Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii