Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu la Reuniunea Ministerială UE - Balcanii de Vest

ro

13 Nov, 2023 21:26 664 Marime text
  • Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a participat luni, 13 noiembrie 2023, la reuniunea ministerială UE - Balcanii de Vest, care a avut loc în marja Consiliului Afaceri Externe.
 
Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a participat luni, 13 noiembrie 2023, la reuniunea ministerială UE - Balcanii de Vest, care a avut loc în marja Consiliului Afaceri Externe, transmite un comunicat din partea MAE.
 
Discuțiile au vizat angajamentul asumat de UE și partenerii din regiune de a avansa și aprofunda cooperarea în domeniul Politicii Externe și de Securitate Comună a Uniunii Europene, în contextul amenințărilor asimetrice la adresa regiunii, ca efect al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.
 
Ministrul român al afacerilor externe Luminița Odobescu a salutat pachetul extindere din acest an, publicat de Comisia Europeană la 8 noiembrie, precum și adoptarea Planului de Creștere pentru Balcanii de Vest.
 
A reiterat susținerea fermă a României pentru parcursul european al Balcanilor de Vest și a evidențiat contribuția pe care noul Plan de Creștere o poate avea la avansarea procesului de integrare, reamintind de importanța continuării reformelor, de către toți partenerii.
 
În contextul provocărilor fără precedent cu care se confruntă regiunea, inclusiv ca efect al agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, oficialul român a evidențiat importanța alinierii depline a partenerilor din Balcani la deciziile Uniunii Europene în domeniul Politicii Externe și de Securitate Comună (PESC).
 
De asemenea, ministrul Luminița Odobescu a evidențiat participarea substanțială a României la operația KFOR și la misiunea EUFOR Althea, o dovadă importantă a angajamentului puternic al României față de regiunea Balcanilor de Vest, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Atenționare de călătorie în Regatul Suediei! Autoritățile reintroduc controlul la frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii