Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian

ro

29 Feb, 2024 09:05 348 Marime text
Comunicat de presă
Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut miercuri, 28 februarie 2024, o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, aflat în vizită la București. Prezența în România a oficialului de la Chișinău se înscrie în dialogul bilateral consistent și dinamic, pe toate planurile, în spiritul relațiilor consolidate dintre București și Chișinău.
Cei doi demnitari au trecut în revistă evoluțiile de securitate regionale și acțiunile de destabilizare ale Rusiei, cu accent pe impactul acestora asupra Republicii Moldova. În context, ministrul Luminița Odobescu a salutat eforturile autorităților de la Chișinău în combaterea efectelor războiului hibrid și a reconfirmat sprijinul pe care România este pregătită să îl ofere în acest proces.
Ministrul afacerilor externe a reiterat susținerea pentru o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a problemei transnistrene, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european. Oficialul român a exprimat aprecieri pentru abordarea responsabilă și echilibrată de care autoritățile Republicii Moldova dau dovadă asupra temelor complexe legate de reglementarea transnistreană, într-un climat regional complicat și marcat de provocări. De asemenea, a salutat eforturile autorităților de la Chișinău de a continua dialogul cu Tiraspolul, la nivel tehnic, cu scopul de a soluționa problemele care afectează direct cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii