Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Dialogul Belgrad-Priștina, Miroslav Lajčák

ro

27 Nov, 2023 13:05 612 Marime text
27 noiembrie 2023
 
Comunicat de presă
Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu
cu Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Dialogul Belgrad-Priștina, Miroslav Lajčák
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut luni, 27 noiembrie 2023, o întrevedere cu Reprezentantul Special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, Miroslav Lajčák. Întâlnirea a avut loc în marja participării la seminarul privind extinderea UE, organizat la București de think-tank-urile European Council on Foreign Relations și GlobalFocus Center, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.
În cadrul discuțiilor, a avut loc un schimb de vederi privind situația din Balcanii de Vest, cu accent pe situația generală de securitate, fiind reliefată necesitatea intensificării cooperării la nivel european și regional.
Oficialul român a subliniat importanța continuării Dialogului Belgrad-Priștina, facilitat de Uniunea Europeană, în special în contextul de securitate actual și al vulnerabilităților amplificate de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.
Șefa diplomației române a reiterat susținerea pentru activitatea Reprezentantului Special al UE, Miroslav Lajčák, și a exprimat aprecieri pentru eforturile depuse de acesta pentru avansarea Dialogului Belgrad-Priștina, inclusiv în contextul tensiunilor recente repetate din nordul Kosovo.  
Ministrul Luminița Odobescu a prezentat concluziile rezultate din vizitele recente pe care le-a întreprins în regiune, în cadrul cărora a reiterat susținerea fermă a României pentru avansarea parcursului european al statelor din Balcanii de Vest, pe baza principiului meritelor proprii.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii