Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Convorbirea telefonică a ministrului de externe român, Luminița Odobescu, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Algeriene Democratice și Populare, Ahmed Attaf

ro

05 Mar, 2024 15:05 594 Marime text
5 martie 2024
 
Comunicat de presă
Convorbirea telefonică a ministrului de externe român, Luminița Odobescu, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Algeriene Democratice și Populare, Ahmed Attaf
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut marți, 5 martie 2024, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe și al comunității naționale din străinătate al Republicii Algeriene Democratice și Populare, Ahmed Attaf.
Ministrul Luminița Odobescu a exprimat satisfacția pentru vizita de succes la București a șefului diplomației algeriene, din 7 noiembrie 2023, salutând progresele înregistrate în dialogul și cooperarea bilaterală, mai ales în ultima perioadă. Ministrul Odobescu a reafirmat întreaga disponibilitate de a conlucra, și pe viitor, pentru avansarea și consolidarea ansamblului relațiilor bilaterale româno-algeriene, atât în plan politic, cât și sectorial în domeniile educației, energiei, digitalizării, agriculturii etc.
Cei doi miniștri au avut un schimb de opinii privind situația din regiunea Sahel, cu accent pe evoluțiile din Niger. Oficialul român a exprimat aprecieri pentru rolul și eforturile Algeriei în stabilizarea acestei regiuni care se confruntă cu provocări mari de securitate. A exprimat regretul pentru decizia autorităților maliene de suspendare a acordului de la Alger, subliniind necesitatea ca autoritățile algeriene să se mențină angajate în procesul de stabilizare din regiune, cu beneficii majore pentru securitatea Africii de Vest. 
Ministrul algerian de externe a evocat cu satisfacție vizita la București și convorbirile fructuoase avute cu acest prilej. A reiterat disponibilitatea și interesul autorităților algeriene de a dezvolta pe mai departe dialogul politic și relațiile bilaterale cu România, în baza intereselor reciproce și a prieteniei tradiționale dintre cele două țări.
Referindu-se la situația regională, a arătat că Algeria continuă să rămână angajată în eforturile de stabilizare a regiunii Sahel, menținând în acest sens un dialog constant în vederea identificării unor soluții durabile și viabile, în beneficiul securității naționale, dar și a regiunii Sahel în ansamblu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii