Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea emisiunii filatelice „A 60-a aniversare a Consiliul Europei” - 11.05.2009

ro

11 May, 2009 16:32 543 Marime text

11 mai 2009
 
Lansarea emisiunii filatelice „A 60-a aniversare a Consiliul Europei”

Ministerul Afacerilor Externe şi Romfilatelia au lansat astăzi, 11 mai 2009, emisiunea filatelică „A 60-a aniversare a Consiliul Europei”, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la crearea Consiliului Europei (CoE), prin semnarea Tratatului de la Londra, la 5 mai 1949.

„Valorile şi principiile democraţiei, respectul în ceea ce priveşte regulile de funcţionare a statului de drept, libertăţile, drepturile fundamentale promovate, apărate şi subliniate atât din punct de vedere politic cât şi juridic în CoE au reprezentat argumente foarte serioase în ceea ce priveşte dezvoltarea procesului democratic în România”, a declarat ministrul de externe la ceremonia de lansare a emisiunii filatelice.

„Încă din 1993, în întreaga dezbatere politică internă, dar şi la nivel european, România a început treptat, pas cu pas, uneori ezitant dar de cele mai multe ori determinat, să se asocieze acestui sistem de valori. În opinia noastră, CoE a însemnat prima instanţă a democraţiei la care România s-a raportat odată ce a ieşit din comunism. Din acest punct de vedere, alinierea la standardele europene a reprezentat pentru România primul semnal de reformă, primul semnal prin care un întreg sistem de valori şi o cultură în legătură cu acesta s-au regândit”, a adăugat Cristian Diaconescu. Acesta a mai subliniat că gestul şi simbolistica acestui moment trabuie să fie într-adevăr bine percepută şi reprezintă un semnal normal şi natural din partea Ministerului Afacerilor Externe.

Cu o istorie de peste 150 de ani, marca poştală este un simbol de ţară alături de imn, steag şi moneda naţională, a precizat Cristina Popescu, directorul genaral al Romfilatelia.

Informaţii suplimentare

România a aderat la Consiliu la data de 7 octombrie 1993. Pentru România, dobândirea calităţii de membru al Consiliului Europei şi aderarea la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în anul 1994, a marcat prima etapă în efortul de integrare europeană.

Proiectul realizării unei emisiuni filatelice a fost iniţiat de Consiliul Europei, iar România, prin Romfilatelia, s-a alăturat altor ţări precum Albania, Armenia, Croaţia, Franţa, Polonia, Rusia, Slovenia, Spania şi altele.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii