Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu viceprim-ministrul irakian, Saleh Al-Mutlaq

ro

23 Nov, 2013 15:32 589 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 22 noiembrie 2013, convorbiri cu viceprim-ministrul irakian Saleh Al-Mutlaq, aflat în vizită oficială la Bucureşti.
Cei doi demnitari au salutat nivelul ridicat al relaţiilor dintre cele două state exprimând, totodată, dorinţa de a consolida dialogul la nivel guvernamental şi parlamentar, în special pe linia Grupurilor parlamentare de prietenie.
Ambele părţi au evocat interesul pentru diversificarea dialogului bilateral în domenii de interes comun şi au salutat semnarea, cu prilejul vizitei, a patru acorduri bilaterale în diferite sectoare de cooperare: sănătate, agricultură, economie, industrie şi resurse minerale.
Ministrul Titus Corlăţean a arătat că ţara noastră îşi menţine angajamentul de a sprijini consolidarea democraţiei, a stabilităţii şi securităţii Irakului. Pornind de la acest angajament, a exprimat dorinţa României de a participa cât mai activ la procesul complex de reconstrucţie a Irakului.
Ambii demnitari au salutat progresele înregistrate în ultima perioadă în domeniul cooperării economice şi au evocat dorinţa ambelor ţări de  a dezvolta proiecte comune în următoarele domenii: transporturi, agricultură, sănătate, turism, energie, construcţii civile, construcţia de tractoare, gestiunea resurselor de apă. Viceprim-ministrul Al-Mutlaq a reconfirmat întreaga deschidere a autorităţilor irakiene faţă de companiile româneşti care pot contribui la reconstrucţia economică a Irakului, arătând că acestea se bucură de o bună reputaţie în ţara sa. 
Cei doi oficiali au subliniat, pe parcursul convorbirilor, importanţa legăturilor interumane pentru consolidarea relaţiilor bilaterale. Ministrul Titus Corlăţean a exprimat disponibilitatea de aprofundare a cooperării pe linia învăţământului superior, transmiţând interesul pentru continuarea tradiţiei de pregătire a specialiştilor irakieni în universităţile din România.
De asemenea, a fost trecut în revistă stadiul acordurilor de înfrăţire dintre unităţi administrative româneşti şi irakiene, acestea având ca scop încurajarea şi intensificarea cooperării la nivel local, a schimbului direct de experienţă în diverse domenii de interes pentru cele două părţi.
În cadrul întrevederii, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi internaţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii