Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultari politice pe linia Ministerelor Afacerilor Externe ale Romaniei si Regatului Thailandei

ro

07 Sep, 2009 18:31 620 Marime text

 7 septembrie 2009

Consultări politice pe linia Ministerelor Afacerilor Externe ale României şi Regatului Thailandei

Consultări politice pe linia Ministerelor Afacerilor Externe ale României şi Regatului Thailandei, la nivel de secretar de stat au avut loc la Bucureşti astăzi, 7 septembrie 2009.

Delegaţia română a fost condusă de secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, iar delegaţia thailandeză de vice-ministrul afacerilor externe, Panich Vikitsreth.

În cadrul consultărilor, cele două părţi au procedat la o evaluare a stadiului relaţiilor bilaterale româno-thailandeze, au abordat proiecte pentru relansarea acestora, şi s-au informat reciproc asupra poziţiilor referitoare la teme de interes din agenda regională şi internaţională, inclusiv criza economică.

A fost subliniată importanţa intensificării contactelor politico-diplomatice la toate nivelurile, pentru stimularea şi consolidarea cooperării şi schimburilor în domeniile economic, cultural şi turistic, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul mai larg al ASEM (Asia Europe Meeting) şi al relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi ASEAN (Asociaţia Statelor din Asia de Sud - Est). 

În context, a fost evidenţiat potenţialul existent în domeniul economic pentru creşterea schimburilor comerciale într-o manieră echilibrată şi promovarea unor proiecte de cooperare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii