Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de vreme rea în mai multe județe din țară. Dobrogea a ieșit de sub avertizarea meteo. Ce spun meteorologii

ro

28 Jul, 2018 11:46 2561 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod galben de vreme rea valabilă în intervalul 28 iulie, ora 11:30 – 28 iulie, ora 21:00.
 
Potrivit ANM, în mai multe județe din țară va fi instabilitate atmosferică accentuată, și se vor înregistra cantități importante de apă.
 
În intervalul menționat, în toate zonele de munte precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
     
Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.
 
Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Reamintim că astăzi era în vigoare un cod galben de vreme rea ce viza și județul Tulcea, avertizare ce a fost ridicată. 

Inițial, meteorologii au precizat că până la ora 21.00 în Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
 



Sursa foto: ANM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii