Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferii din Constanța pot folosi aplicația gratuită TPARK pentru a plăti parcările și alte servicii similare

ro

29 Oct, 2018 20:55 6912 Marime text
Plata parcărilor, a rovinetelor sau a taxelor de pod (de la Fetești-Cernavodă, de exemplu) se poate face în Constanța mai simplu ca oricând utilizând o singură aplicație: TPARK. Acest serviciu online este activ în Constanța încă din septembrie 2017 și a fost creat cu intenția de a simplifica sistemul de plată a principalelor taxe de circulație - în special a parcărilor - și a reduce timpul de așteptare și riscul amenzilor.
 
Aplicația TPARK poate fi descărcată și utilizată gratuit pentru o serie de servicii dedicate șoferilor atât pe raza județului Constanța, cât și în alte localități din țară.

Ce înseamnă sistemul de plată inteligent al parcărilor cu ajutorul aplicației?

Cu ajutorul aplicației TPARK șoferii au posibilitatea de a plăti parcarea prin SMS, apel telefonic (disponibil în Timișoara și Oradea) sau card pentru o jumătate de oră, o oră, două ore sau toată ziua în funcție de orașul și zona în care doresc să parcheze.
 
Particularizând, în Constanța serviciul le oferă șoferilor posibilitatea să achite parcarea pentru 1h, 3h sau 8 h prin SMS sau cu cardul pentru 1h, 3h, 8h, 7 și 30 zile fie direct din aplicația TPARK, fie accesând portalul TPARK

Cum se plătesc taxele de parcare cu ajutorul aplicaței TPARK?

Plata parcărilor în Constanța se poate face în mai multe moduri:
  • direct din aplicația TPARK, disponibilă pentru Android,  iOS sau Windows (gratuit),
  • prin SMS în rețelele Vodafone, Orange, Digi Mobil și Telekom Romania Mobile,
  • cu cardul fie din aplicația TPARK, fie accesând portalul TPARK.
 
Plata se efectuează foarte rapid: șoferul selectează orașul și perioada dorită, aplicația compune SMS-ul corespunzător pentru plata parcării și apoi acesta expediază mesajul. În câteva secunde șoferul primește un SMS de confirmare a plății. Dacă plata nu e necesară în acel moment, aplicația îl va avertiza pe acesta printr-o notificare.
 
Ce alte servicii mai pot fi plătite?
Plata parcărilor nu este singura facilitate de care se pot bucura șoferii din Constanța. Aplicația TPARK oferă șoferilor posibilitatea de a achita de la distanță și alte taxe prin același sistem, cum ar fi:
  • plata taxei de pod Fetești-Cernavodă;
  • plata rovinietei;
  • plata vignetei și a parcării în Ungaria;
  • achitarea amenzilor de parcare.
                        
 “Am dezvoltat această aplicație pornind de la nevoile reale ale șoferilor. Experiența de peste 15 ani ne-a ajutat să înțelegem cât de importantă este disponibilitatea unui serviciu performant și sigur care să permită plățile online într-o manieră cât mai simplă și mai rapidă. Avem încă o listă considerabilă de lucruri care să vină în sprijinul șoferilor și o serie de servicii noi în curs de implementare.”


 

Aplicația își extinde periodic utilitatea. Vezi ce servicii noi vei putea accesa în curând

Utilizarea masivă a aplicației TPARK de către șoferii din toată țara i-a încurajat pe dezvoltatorii acesteia să extindă facilitățile pe care le oferă în prezent.
 
Astfel, aceștia au anunțat că au deja în curs de implementare o serie de noi servicii dedicate șoferilor în special pentru călătoriile dincolo de granițele României, pentru cele mai tranzitate țări europene.
 
Utilizatorii aplicației TPARK vor fi notificați pe măsură ce o nouă facilitate va fi activă și vor avea la dispoziție informații complete cu privire la modul de accesare și utilizare a noilor servicii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii