Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi utile pentru a beneficia la maximum de panourile fotovoltaice

ro

01 Mar, 2024 10:50 505 Marime text

Când vine vorba despre panouri fotovoltaice, spațiul este un aspect cheie.Dimensiunea medie a sistemului va ocupa, de obicei, o suprafață de acoperiș de aproximativ 20m2. Un acoperiș neumbrit, orientat spre sud, este ideal pentru o putere electrică maximă.Acoperișurile orientate spre est sau vest ar putea fi luate în considerare, dar nu sunt recomandate acoperișurile orientate spre nord.Un sistem orientat spre est sau vest va produce cu aproximativ 15-20% mai puțină energie decât unul orientat direct spre sud.

De ce trebuie să eviți acoperișurile umbrite ca să te bucuri de panourile fotovoltaice din plin
Orice clădiri, copaci sau coșuri din apropiere îți pot umbri acoperișul și pot avea un impact negativ asupra performanței sistemului tău. Găsirea unui loc neumbrit este cea mai bună variantă, dar uneori umbrirea este inevitabilă.Unele sisteme solare fotovoltaice pot minimiza impactul umbririi folosind „optimizatori”.
Dacă nu ai umbrire, utilizarea optimizatorilor nu este necesară sau benefică, în afară de oportunitățile sporite de monitorizare pe care le oferă – cu alte cuvinte, nu vor genera mai multă energie.

Ai nevoie de autorizație pentru instalarea panourilor fotovoltaice?
Panourile solare fotovoltaice sunt considerate „dezvoltări permise” și adesea nu necesită permisiunea de planificare.Cu toate acestea, se aplică excepții și este mai bine să consulți biroul local de planificare pentru îndrumare.Dacă locuiești într-o clădire protejată, o zonă de conservare sau un parc național, se pot aplica restricții suplimentare.
Dacă intenționezi să instalezi un sistem solar fotovoltaic în casa ta, trebuie să îl înregistrezi la operatorul de rețea de distribuție. De obicei, este vorba despre compania responsabilă cu aducerea de energie electrică la domiciliul tău.În general, instalatorul tău îți va înregistra dispozitivul pentru tine.

Beneficiile energiei solare
  • Reduce facturile de energie electrică
Lumina soarelui este gratuită, așa că odată ce ai plătit pentru instalarea inițială, costurile cu energia electrică vor fi reduse.
  • Reduce amprenta de carbon
Electricitatea solară este energie regenerabilă cu emisii scăzute de carbon.Un sistem solar fotovoltaic obișnuit ar putea economisi aproximativ o tonă de carbon pe an, în funcție de locul în care locuiești.

Bucură-te de consumul redus de energie cu panouri fotovoltaice
În timpul zilei, vor genera electricitate chiar și în zilele înnorate, dar dacă utilizezi mai multă energie în casa ta decât generează panourile tale sau în timpul serii, când panourile nu generează energie electrică, vei suplimenta nevoia de electricitateprin importul de energie electrică din rețea.
Reducerea consumului de energie electrică poate ajuta la scăderea facturilor și la reducerea amprentei de carbon.Nu uita să oprești toate dispozitivele de care nu ai nevoie și să eviți să le lași în starea de așteptare (modul sleep sau stand by).

Folosește mai multă electricitate ziua
Deoarece sistemul tău fotovoltaic solar va funcționa la nivel maxim în timpul zilei, este o idee bună să îți folosești din plin aparatele electrocasnice, cum ar fi mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase și fierul de călcat în timpul zilei.
Dacă ești acasă, atunci acest lucru poate fi mai ușor de făcut, dar dacă ești plecat în timpul zilei, poți încerca să setezi temporizatoare pentru mașinile de spălat sau cuptoarele electrice.

Combină cu alte surse regenerabile de energie electrică
Poți combina panourile solare cu alte tehnologii regenerabile, cum ar fi pompele de căldură sau sistemele solare de apă caldă.Aceste tehnologii funcționează bine între ele, deoarece panourile ar putea ajuta la alimentarea unei pompe de căldură, de exemplu, sau mai multe dintre aceste sisteme ar putea alimenta un depozit termic.

Instalează un comutator pentru panouri
Deviatoarele fotovoltaice sunt o opțiune cu costuri reduse și cu întreținere redusă pentru creșterea consumului propriu de energie solară (adică utilizarea energiei electrice generate de propriile panouri fotovoltaice solare). De cele mai multe ori, sistemul tău solar fotovoltaic fie:
  • Nu generează suficientă energie pentru cererea gospodăriei tale și este completată de importul de energie electrică din rețea sau
  • Se generează exces de energie electrică peste cererea ta și se exportă acea electricitate înapoi în rețea.
Atunci convertorul de energie este ceea ce ai nevoie pentru a te bucura din plin de avantajele panourilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii