Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prelungește viața mașinii tale de spălat pentru rezultate mai bune la spălare

ro

23 Mar, 2020 14:26 2784 Marime text
Poate cel mai indispensabil aparat electrocasnic din casele noastre, mașina de spălat rufe este adesea ignorată și tratată necorespunzător. Din aceste motive, adesea, aceasta nu „trăiește” cât ar trebui, iar înlocuirea ei trebuie făcută mai repede decât ar fi fost necesar în cazul în care ar fi fost întreținută cum se cuvine. Sau, în cel mai bun caz, funcționarea sa va avea de suferit.
 
Mașini de spălat Arctic de la eMAG!
 
Aceste lucruri pot fi evitate, însă, dacă se ține cont de câteva sfaturi de bază care pot prelungi viața mașinii de spălat și pot garanta buna funcționare a acesteia cu cele mai bune rezultate pentru mai mult timp.
 
1. Alege programul de spălare și detergentul potrivite
 
Înainte de a porni mașina de spălat, asigură-te că ai citit instrucțiunile și că ai ales programul potrivit pentru hainele pe care dorești să le speli. De asemenea, este important să setezi alături de program și temperatura și viteza de centrifugare potrivite. Acordă o foarte mare atenție tipului de detergent pe care îl folosești. Înainte de toate, acesta trebuie să fie unul destinat mașinilor de spălat automate, dacă mașina ta este una de spălat automată. Mai mult decât atât, este recomandat ca acesta să fie unul de foarte bună calitate care nu doar că va spăla rufele foarte bine, dar va proteja mașina de spălat.
 
Atenție, însă, la balsamul de rufe! Acesta trebuie adăugat doar la ultima clătire. Pentru că dacă balsamul și detergentul de rufe se amestecă, formează o substanță care nu se dizolvă și care se depozitează pe piesele mașinii de spălat, mai ales în cuvă.
 
2. Și mașina de spălat are nevoie să fie spălată
 
Cel puțin de trei-patru ori pe an, trebuie să faci o spălare de mentenanță a mașinii de spălat, printr-un ciclu de spălare cu apă la temperatură maximă, cu cuva goală și cu o doză de detergent normală, ca pentru o spălare de rutină. Asta te va ajuta să menții mașina de spălat curată și bine întreținută, fără acumulări de grăsimi, murdărie sau tartru. De asemenea, poți folosi oțet de vin alb sau o lingură de clor în compartimentul detergentului.
 
Curăță cât de des poți ușa și compartimentele pentru detergent și balsam. Dacă modelul mașinii tale de spălat îți permite, folosește și o periuță la curățarea lor.
 
3. Less is more: nu supraîncărca mașina de spălat
 
Nu supraîncărca niciodată mașina de spălat, pentru că va avea un ciclu de spălare deficitar. Ai putea să-ți afectezi hainele și inclusiv mașina de spălat. Rufele din interiorul cuvei nu trebuie să stea înghesuite și încărcătura trebuie să fie chiar mai mică decât e recomandarea normală atunci când speli pe un ciclu de spălare rapidă, pentru ca acestea să aibă suficient spațiu la centrifugare.
 
Mașina de spălat Arctic, oferte emag.ro
 
4. Combină mai multe tipuri și dimensiuni de rufe la o încărcare
 
Combină rufe de dimensiuni mari cu rufe de dimensiuni mici. O încărcătură formată doar din rufe mari sau doar din rufe mici nu circulă corect, iar spălarea nu se va face corespunzător. Vei ști că ai greșit în alegerea rufelor pentru încărcare dacă mașina de spălat rufe scoate zgomote neobișnuite, se mișcă mai mult decât erai obișnuit sau vibrează ciudat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii