Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce ar trebui să instalăm mașina de spălat în baie, nu în bucătărie

ro

30 Jun, 2021 14:21 3239 Marime text

Este o dezbatere eternă, în care răspunsurile majoritare diferă, în funcție de țară. În unele, de exemplu, majoritatea caselor au mașina de spălat rufe în bucătărie. În altele, este de neconceput să așezăm mașina de spălat rufe murdare într-un loc unde gătim, astfel că instalarea mașinii de spălat în baie este opțiunea logică și rezonabilă.
 
În primul rând, trebuie spus că, în țările în care mașina de spălat este instalată în bucătărie, justificarea este că această încăpere este de obicei mai mare decât baia din majoritatea caselor. La urma urmei, baia și bucătăria sunt cam singurele opțiuni, dat fiind că acest aparat electrocasnic trebuie să fie conectat la curentul electric și la o conexiune de apă, două condiții pe care le puteți găsi cu ușurință într-o baie și într-o bucătărie.
 
Unde e de preferat, așadar, să instalezi mașina de spălat rufe? Azi vom vorbi despre avantajele și dezavantajele în a avea mașina de spălat în baie. Vedeti gama completa eMag de masini de spalat.
 
Avantaje:
 
- Confort mai mare de utilizare. Intri să faci duș, îți pui hainele murdare direct în mașina de spălat. În acest fel, eviți plimbările către bucătărie și acele distrageri ale lăsării hainelor aruncate pe podeaua băii.
 
- Hainele nu intră în contact cu produsele alimentare.  Instalarea mașinii de spălat în baie poate fi „mai igienică” decât în bucătărie, deoarece dacă scoatem rufele curate din mașina de spălat în timp ce gătim pește, de exemplu, hainele ar putea pierde aroma detergentului care ne place atât de mult și ar putea „împrumuta” mirosul de pește prăjit.
 
- Mai mult spațiu în bucătărie. Să recunoaștem, bucătăria este acel loc din casă în care nu există niciodată o singură persoană. În ea coexistă mai mulți oameni, în mare parte din timp. Acest lucru poate fi uneori o bătaie de cap, mai ales dacă bucătăria este mică. Dacă instalăm mașina de spălat în baie putem economisi puțin mai mult spațiu și îl putem folosi pentru instalarea altor aparate în bucătărie: o mașină de spălat vase, de exemplu.
 
Dezavantaje:
 
- Zgomot. Pentru mulți, timpul dușului este cel mai relaxant moment al zilei și pentru nimic din lume nu și-ar dori să aibă în fundal zgomotul enervant al mașinii de spălat. La un moment dat, poate fi necesar să faceți duș și să folosiți mașina de spălat în același timp, ceea ce ar fi un dezavantaj.
 
- Spațiu. Spațiul este, fără îndoială, cel mai mare dezavantaj al instalării unei mașini de spălat în baie, deoarece trebuie luat în considerare faptul că între chiuvetă, cabina de duș (sau cadă), toaletă și diferitele dulapuri și rafturi pentru produse în cele mai multe dintre ele nu există de obicei spațiu pentru o mașină de spălat. În cazul în care există, găsim un alt dezavantaj care este estetica. Dacă aveți o baie de designer, poate o mașină de spălat ar putea face să arate urât.
 
În acest moment, ar trebui să ne întrebăm cum să instalăm mașina de spălat în baie, adică unde este locul ideal pentru a o așeza.
 
- Lângă cadă sau duș. Adesea, există de obicei un spațiu mort lângă cadă sau duș, astfel încât să puteți profita de acesta pentru a plasa mașina de spălat acolo. Vă recomandăm să alegeți una dintre culorile predominante în baie (adică să nu luați una din oțel inoxidabil dacă baia este în tonuri de alb), astfel încât să se integreze cât mai mult posibil în peisaj.
 
- Sub chiuvetă. Dacă aveți una dintre acele băi în care se află chiuveta pe o piesă de mobilier, un blat, puteți integra mașina de spălat sub acesta. Dacă acea piesă de mobilier are o ușă glisantă este perfectă, întrucât astfel veți face mașina de spălat „invizibilă”. Dacă nu este cazul și este o piesă de mobilier deschisă, vă sfătuim să alegeți un model integrabil cu un ton în funcție de restul băii, astfel încât să se potrivească și cu restul decorului și mobilierului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii