Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:24 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce tip de canapea ți se potrivește cel mai bine? Sfaturile de care să ții cont

ro

24 Feb, 2021 16:26 705 Marime text

Canapeaua formează, împreună cu televizorul, unul dintre cele mai bune cupluri din casă. Alături de acest cuplu, ori de câte ori sarcinile ne vor permite, vom petrece nenumărate ore.
 
Aici vom urmări un film, un meci de fotbal sau serialul nostru preferat. Aici vom discuta cu prietenii, ne vom bucura de un mic pui de somn sau chiar vom mânca. De aceea, dacă trebuie să greșim atunci când cumpărăm o piesă de mobilier, aceasta nu ar trebui să fie canapeaua.
 
În primul rând, gustul nostru va fi punctul de plecare pentru a decide asupra unei canapele, dar la fel vor fi și utilizările și obiceiurile noastre, spațiul disponibil, numărul membrilor familiei etc.
 
Producătorii au mai multe diagrame de culori și tipuri de tapițerie
 
Când mergem la un magazin, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încercăm toate modelele pe care le au și astfel să selectăm mai multe și apoi să le eliminăm. Majoritatea modelelor există în diferite dimensiuni și multe sunt modulare, ceea ce ne va permite să asamblăm canapeaua în modul dorit, precum și să o tapițăm după bunul nostru plac, deoarece majoritatea producătorilor au mai multe diagrame de culori și tipuri de tapițerie. Nu trebuie neapărat să fie așa cum o au în magazin.
 
Pentru a fi confortabilă, spătarul canapelei trebuie să ne sprijine rinichii
 
Atunci când testăm o canapea, ceea ce trebuie să verificăm este șezutul; acesta trebuie să fie confortabil, iar spătarul canaplei ar trebui să ne sprijine tot spatele. În plus, trebuie să ne asigurăm că picioarele noastre ating pământul atunci când stăm, în șezut, pe canapea.
 
Adâncimea scaunului recomandată este cuprinsă între 65 și 75 cm. De asemenea, este important ca spătarul să susțină rinichii.

 
O canapea durabilă ar trebui să aibă un cadru solid, o bază fermă și o căptușeală de calitate
 
Cheia fundamentală a unei canapele durabile și confortabile constă într-un cadru solid, o bază fermă și o căptușeală de calitate. Baza ideală este un amestec de arcuri din oțel și curele elastice încrucișate la baza scaunului.
 
Cea mai recomandată căptușeală este rigidă pentru scaun (spumă de înaltă densitate cu un strat superior și inferior de puf de gâscă) și fermă, dar moale pentru spate (gâscă sau puf de gâscă). O altă umplutură recomandabilă este fibra de poliester cu spumă.
 
Dacă aveți spațiu, ideal ar fi un colțar
 
Un alt tip de canapea, ceva mai clasic, dar foarte recomandat dacă aveți spațiu, este canapeaua de colț. Mai ales dacă numărul membrilor familiei este mare.
 
Astăzi, majoritatea producătorilor au modele modulare care vă permit să montați o canapea de colț adaptată măsurătorilor spațiului vostru.
 
Una dintre cele mai utilizate opțiuni, ori de câte ori spațiul permite, este 3 + 2, adică o canapea dreaptă cu 3 locuri plus o canapea dreaptă cu 2 locuri, asamblată în formă de L. La fel ca și colțarul, dar în acest caz pierdem spațiul dintre cele două canapele.
 
De multe ori acest spațiu între canapele este folosit pentru a pune o masă laterală, o lampă, un suport pentru reviste etc.
 
O opțiune tot mai populară: canapelele extensibile
 
Aceste piese ne permit, în același timp în care avem o canapea, să avem o cameră suplimentară pregătită mereu pentru vizitele de ultim moment. Aceste piese, astăzi, sunt extrem de evoluate și au un confort ridicat datorită saltelelor cu arc și memorie pe care le încorporează. Există, de asemenea, câteva modele de canapele extensibile care încorporează un șezlong.
 
Scaunele detașabile și spătarele înclinate sunt cele mai solicitate caracteristici
 
Indiferent de tipul de canapea, există caracteristici și detalii care pot fi aplicate majorității modelelor.
 
Printre caracteristicile cele mai solicitate se numără scaunele detașabile, care pot fi atât manuale, cât și electrice.
 
Complementul ideal al scaunelor detașabile sunt spătarele înclinate, care sunt foarte utile atunci când canapeaua se află în centrul camerei și dorim ca aceasta să nu fie o obstrucție vizuală.
 
O altă opțiune pe care o oferă unii producători de canapele sunt lăzile de depozitare sub scaune, în special sub șezlong, care ne permite să depozităm o pernă sau o pătură în orice moment.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii