Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce fel de dulapuri să aleg pentru bucătăria mea?

ro

22 Nov, 2023 14:13 673 Marime text

Când vine vorba de amenajarea locuinței, procesul în sine poate fi unul stresant dacă nu știți de unde să începeți. De aceea, în rândurile următoare ne propunem să vă sărim în ajutor și să vă vorbim despre mobila bucătărie. Cum și această cameră merită atenția dumneavoastră pe deplin, este important să o amenajați într-un stil atât pe placul familiei cât și potrivit cu restul locuinței. Iar noi, în articolul de azi, ne vom concentra pe alegerea dulapurilor de bucătărie. Vă vom explica funcționalitățile fiecărui tip de raft, pentru ca dumneavoastră să faceți cea mai inspirată alegere. Să începem!
 
Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar, atunci înseamnă că bucătăria este una dintre încăperile dumneavoastră preferate ale casei. Și cum aici este locul în care puneți la cale cele mai fabuloase mâncăruri ca să vă surprindeți apropiații, meritați să vă bucurați de fiecare clipă petrecută în ea. Și cum altfel puteți face acest lucru dacă nu prin decorarea ei cu cele mai frumoase piese de mobilă bucătărie? De la masa pentru dining până la colțarul din bucătărie, aveți o mulțime de piese la care trebuie să vă gândiți, o mulțime de modele din care puteți alege. Însă, printre cele mai importante se numără și dulapurile. De ce spunem acest lucru? Fiindcă acestea nu numai că vă oferă spații ample de depozitare, dar vă pot și înfrumuseța bucătăria în moduri neașteptate. În continuare, vă vom prezenta tipurile de dulapuri din care puteți alege, pentru a vedea opțiunile vaste de pe piață. Și astfel, cu siguranță vă veți amenaja bucătăria în cel mai modern fel.
 
Dulapurile din care puteți alege pentru o bucătărie la modă sunt cele suspendate tip raft, cele fără ușă, cele cu ușă de lemn sau cele cu ușă de sticlă. Urmează să vă vorbim câte puțin despre fiecare în parte, așa că stați fără griji. Cu siguranță veți găsi un dulap adecvat. Iată cu ce surprind aceste modele:
  • Dulapurile suspendate tip raft: sunt o alegere inspirată pentru persoanele nonconformiste. Dacă mobila pentru bucătărie la care vă gândiți este compusă din piese care mai de care mai speciale, atunci puteți opta fără griji pentru rafturi. Rafturile ies în evidență datorită accesului facil, poziționării și diverselor dimensiuni din care puteți alege. Fie că vă doriți rafturi de lemn sau de sticlă, cu o astfel de opțiune nu veți da greș. Veți ajunge cu mult mai mare ușurință la obiectele de uz casnic de care aveți nevoie în timpul gătitului, dar le veți putea și aranja într-un mod cât mai elegant și ordonat, la vedere. Tot ce vă rămâne de făcut este să vă gândiți dacă această alegere vă este sau nu pe plac.
  • Dulapurile fără ușă: acestea se aseamănă foarte mult cu rafturile, lăsând și ele „conținutul” la vedere. Singura diferență este că acest model dispune de încă o pereche de pereți pe lângă plăcile tip raft, pentru mai multă susținere. Și în cazul acesta veți reuși să vă ordonați ustensilele exact cum doriți: pe culori, pe modele, pe utilitate și tot așa. Aveți o mulțime de posibilități. Nu trebuie decât să vă întrebați dacă v-ar plăcea sau nu să aveți obiectele de uz casnic la vedere.
  • Dulapurile cu ușă de lemn: aici puteți alege între cele cu uși simple, într-o singură culoare, sau cele cu uși imprimate cu model. De exemplu, dacă vă doriți o bucătărie în stil scandinav, puteți opta pentru culorile de lemn mai deschise, uni. Sau dacă vă doriți un mobilier în stil rustic, atunci puteți alege un dulap cu imprimeu montan sau pitoresc. Pe lângă faptul că ușa în cauză va ascunde toate ustensilele dumneavoastră, ea va mai putea afișa și un model încântător care vă poate bucura în timpul gătitului. Nu ezitați să căutați diverse variante în mediul online, poate vă surâde ceva.
  • Dulapurile cu ușă de sticlă: poate cel mai pretențios model pe care îl puteți alege, ușile de sticlă vor trebui îngrijite și curățate destul de des, deci ținteți cont și de acest aspect. Totodată, va trebui și să folosiți ușile cu grijă, fără să trageți sau să împingeți prea tare și să riscați să le spargeți. Însă, aveți totuși trei modele interesante din care puteți alege: optați pentru dulapuri cu uși de sticlă transparente dacă vă doriți ca ustensilele să fie la vedere, menținându-se însă mai protejate decât în cazul rafturilor. Optați pentru dulapuri cu uși de sticlă tip vitrină, cu model ieșit în relief, dacă vă doriți un iz vintage și classy în bucătărie. Și nu în ultimul rând, optați pentru ușile de sticlă mată dacă vreți să dați dovadă de ingeniozitate și modernism.
Cu astfel de variante de amenajare vă veți impresiona atât familia cât și prietenii. Consultați-vă cu partenerul sau gândiți-vă de unul singur care este modelul potrivit, în funcție și de amenajarea celorlalte camere din casă. Astfel, veți dispune de un design interior unitar și complet.
 
 Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum sunteți încrezător că veți alege cea mai frumoasă mobilă pentru bucătărie. Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii