Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi pentru a avea cele mai impresionante decorațiuni exterioare de Crăciun

ro

09 Nov, 2023 12:41 855 Marime text

Crăciunul este un anotimp al luminii și, în fiecare an, iluminatul de Crăciun în aer liber este o tradiție frumoasă pe care o așteptăm cu toții cu nerăbdare în nopțile întunecate de toamnă și iarnă. Dar, înainte de a vă decora grădina, curtea sau balconul cu lumini de exterior, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. De exemplu, vă asigurați că iluminatul de Crăciun în aer liber ține cont de vecinii dumneavoastră? Sunteți sigur că iluminatul de Crăciun este configurat corect și că economisește energie?
 
Am compilat câteva sfaturi excelente despre cum să obțineți un iluminat de Crăciun frumos și sigur - fără ca factura de electricitate să explodeze sau ca vecinul dvs. să vrea să vă scoată din priză!
 
Iluminatul exterior aduce căldură în sezonul rece
 
Ghirlandele luminoase sunt unele dintre cele mai simple modalități de a crea farmecul Crăciunului, atât la interior, cât și în aer liber. Este un mod practic de a decora, deoarece ghirlandele luminoase pot fi înfășurate în jurul majorității lucrurilor. Acest lucru le face ideale pentru balcoane, arbuști, brazi argintii, copaci și chiar stâlpi. Un iluminat de Crăciun grozav în aer liber nu necesită neapărat o grădină. Dacă aveți un balcon sau o zonă mică în aer liber, puteți agăța cu ușurință ghirlande luminoase pe balustrada balconului sau puteți monta mici brazi argintii cu luminițe sclipitoare.
 
Un alt mod de a decora o zonă exterioară este să folosiți felinare. Acestea arată frumos atât la ușa de la intrare, cât și pe un balcon. Nu uitați să le așezați pe o suprafață sigură și, de preferință, cu o anumită protecție, pentru ca lumânarea să nu se stingă.
 
Folosiți numai lumini adecvate pentru utilizare în exterior
 
Atunci când instalați lumini de Crăciun în aer liber, este important să folosiți lumini concepute pentru utilizare în exterior.
 
Unele lumini pentru decorațiuni interioare pot avea probleme dacă le expuneți la exterior. Umiditatea poate pătrunde cu ușurință în unele tipuri de ghirlande luminoase și poate provoca un scurtcircuit. Luminile de Crăciun pentru exterior sunt mai durabile din punct de vedere calitativ și sunt mai rezistente la umiditate, îngheț și vânt puternic.
 
În cazul în care un șir de lumini este potrivit pentru utilizare în exterior, acest lucru va fi indicat în mod clar pe ambalaj. De asemenea, ar trebui să alegeți un șir de lumini cu marcaj CE. Acest lucru înseamnă că este conform cu cerințele legale de siguranță.
 
Economisiți energie cu ghirlande luminoase de Crăciun cu LED-uri
 
Luminile de exterior pot lumina lunile întunecate de toamnă și iarnă. Puteți să vă iluminați în continuare casa, prin decorațiuni interioare dar și exterioare, fără a cheltui prea mult pe electricitate.
 
Ghirlandele luminoase LED au o durată de viață de aproximativ 50.000 de ore de lumină și consumă cu până la 90% mai puțină energie. Combinația de lumini cu LED cu o funcție de temporizare vă asigură că factura de electricitate de acest Crăciun este menținută la un nivel minim.
 
Un alt avantaj al iluminatului de Crăciun în aer liber cu funcție de pornire/oprire este acela că poate reduce consumul de energie în timpul zilei, când iluminatul nu este oricum vizibil.
 
Trebuie să rețineți că există diferite nuanțe de alb în iluminatul cu LED-uri: de exemplu, alb gălbui cald și alb albăstrui rece. Prin urmare, este o idee bună să verificați dacă luminile de exterior au culoarea pe care v-ați dorit-o și care să se potrivească și cu restul de decorațiuni interioare și exterioare, cu brazi argintii etc. Cel mai simplu mod de a vă asigura de acest lucru este să vedeți luminile aprinse înainte de a vă alege iluminatul de Crăciun.
 
Aveți grijă să nu vă deranjați vecinii
 
Scopul iluminatului de Crăciun în aer liber este de a crea o atmosferă unică și încântătoare. Pentru a menține liniștea și confortul din această perioadă a anului, este important să aveți în vedere amplasarea luminilor, astfel încât acestea să nu vă deranjeze vecinii. Bunele maniere impun ca luminile de Crăciun să nu lumineze direct în sufrageria sau în dormitorul vecinilor dumneavoastră.
 
Dacă folosiți ghirlande luminoase cu funcție de temporizare, luminile de Crăciun se vor aprinde și stinge automat. Asta înseamnă că garantați că luminile se vor stinge întotdeauna la o anumită oră și nu vă veți deranja vecinii în timpul nopții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii