Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

4 moduri și 3 cocktailuri pe bază de gin pe care să le încercați

ro

22 Sep, 2021 17:50 6778 Marime text

Fiind una dintre cele mai vechi și probabil cele mai subevaluate băuturi alcoolice existente, o sticlă de gin reprezintă o provocare interesantă pentru începători. Această băutură botanică nu devine adesea băutura preferată decât după mult timp și multe cocktailuri încercate.
 
Mulți oameni nu învață cum să bea gin, atunci când gustă pentru prima dată alcool, testând tot ceea ce li se pune la dispoziție. Deci, dacă până acum v-ați abătut de la a-i da o șansă ginului, deoarece nu sunteți sigur de unde să începeți, lăsați acest articol să descompună această băutură pentru dvs.

4 moduri clasice de a bea gin

Puteți bea majoritatea băuturilor alcoolice pe cont propriu, acestea fiind de obicei servite în trei stiluri separate: simplu, cu gheață sau la temperatura camerei. Aruncați o privire la diferența dintre aceste moduri de a bea gin și vedeți care dintre ele este modul în care l-ați comandat fără să știți, timp de ani de zile.

Simplu și răcit

Pentru a bea gin simplu, răciți-l mai întâi, deoarece are cel mai bun gust atunci când este rece ca gheața. Turnați ginul într-un pahar de amestecare umplut cu gheață și amestecați-l. Apoi, strecurați-l într-un pahar. Acest lucru este perfect dacă ați uitat să vă păstrați ginul la rece sau preferați băuturile mai răcoritoare.

Cu gheață

Oamenii care iubesc băuturile reci ar trebui să încerce orice băutura cu gheață. Umpleți un pahar cu gheață și turnați gin deasupra. Gheața va dilua ginul pe măsură ce se topește, ceea ce face ca această metodă să nu fie la fel de tare ca și servirea ginului simplu.

La temperatura camerei

Aromele ginului se dezvoltă altfel la diferite temperaturi. Deci, o modalitate de a vă oferi o experiență diferită de gin este să îl serviți la temperatura camerei. Mulți iubitori de gin experimentați se bucură de el în acest fel. Turnați ginul la temperatura camerei într-un pahar și sorbiți-l încet sau beți-l pe tot dintr-o dată.

În cocktailuri

Având în vedere că ginul a fost folosit încă din perioada medievală ca tratament medicamentos, unii mixologi talentați continuă să creeze cocktailuri delicioase de gin, de care să vă puteți bucura. Încercați aceste trei cocktailuri pe bază de gin și vedeți care dintre ele credeți că are cel mai bun gust.
 

Gin Martini

O băutură clasică cu gin este un Gin Martini. Cantitatea de vermut pe care o adăugați determină dacă băutura este seacă (mai puțin vermut) sau umedă (mai mult vermut). Aceste Martini-uri pot fi destul de tari, fiindcă sunt doar o combinație de gin și vermut. Dacă doriți să reduceți o parte din această tărie, adăugați o stropire de apă, pentru a dilua lichiorul. Un Martini trebuie servit bine răcit, într-un pahar rece de Martini.

Gin & Tonic

Ginul tonic, sau G&T, așa cum se numește uneori, este una dintre cele mai vechi băuturi mixte înregistrate în evidența istorică. S-a dezvoltat în coloniile britanice, ca o modalitate de combatere a malariei de către oficialii coloniali; aceștia amestecau chinina cu gin și apă tonică pentru a masca gustul copleșitor al medicamentului. Acest cocktail cu trei ingrediente este atât de simplu, încât chiar și un începător în băuturi îl poate face.

Negroni

Negroni este un cocktail creat în Italia care combină aperitivul italian amar, Campari, cu gin sec și vermut dulce și are ca rezultat un cocktail roșu, îndrăzneț, care are o aromă dulce-amară. Popular atât pentru gustul său, cât și pentru aspectul său impresionant, Negroni este un alt cocktail cu trei ingrediente pe care îl puteți face la barul de acasă în câteva secunde.
 

Cele mai bune combinații cu gin

Uneori, pur și simplu nu aveți energie sau timp pentru a putea face un cocktail întreg și doriți să strecurați puțin alcool într-unul sau două ingrediente. Este suficient de ușor să vă creați propriile cocktailuri și băuturi acasă, odată ce sunteți familiarizați cu diferitele ingrediente care se potrivesc întotdeauna bine cu aromele ginului.

Ceai

În mod surprinzător, ceaiul este un ingredient minunat de asociat cu gin. În special, ceaiul Earl Grey interacționează cu produsele botanice ale ginului, pentru a crea o aromă cu adevărat plăcută.

Florale

Având în vedere că ginul este fabricat dintr-un amestec de fructe de ienupăr și alte ierburi și plante, nu este de mirare că ingrediente naturale similare se potrivesc bine cu el. Dacă sunteți un fan al aromelor florale, puteți încerca combinații precum lavandă sau rozmarin și gin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii