Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Vraciul FMI a făcut o mulţime de vizite în România şi a prescris tratamente şoc". Afirmaţia şefului Senatului zguduie spaţiul public

ro

23 Jul, 2016 22:01 1835 Marime text
Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este nemulţumit de actiivtatea Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi scrie, într-o postare pe o reţea de socializare, că rezultatele condiţiilor impuse de comsiile FMI României sunt dezastruoase.

"Vraciul FMI a făcut în România o mulţime de vizite. De fiecare dată a prescris tratamente-şoc, amputări de venituri şi de investiţii, tratamente care au stopat dezvoltarea României şi care au mărit decalajele faţă de statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Acum, vraciul FMI publică un raport în care îşi analizează rezultatele politicilor pe care le-a încurajat, dacă nu chiar impus. Unul din aceste rezultate este migraţia românilor şi „furtul de creiere”.

Eu l-am parcurs cu interes şi am fost uimit de cinismul celor care l-au redactat. Ni se spune că România este una din cele mai afectate ţări din Uniunea Europeană de migraţia forţei de muncă bine pregătite, „skilled labour”. Sunt prezentate grafice care arată interdependenţa clară a migraţiei forţei de muncă de nivelul de salarizare şi de investiţiile pe care statul le face. Adică două din zonele unde vraciul FMI a făcut amputări. Tăierea cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor, închiderea spitalelor – două din măsurile pe care guvernul Boc le-a luat la presiunea FMI – au condus la accentuarea fenomenului migraţiei. I-am auzit pe promotorii politicilor FMI servindu-ne şi acum, în guvernarea Cioloş, argumente reciclate din guvernarea Boc. Argumente care nu iau în calcul evidenţe strigătoare la cer: este aproape imposibil să convingi un medic tânăr bun să rămână în România pe un salariu din care nu poate trăi şi care este de 6-7 ori mai mic decât ce ar putea câştiga dacă ar pleca din ţară. Este un adevăr economic de bază care nu s-a schimbat de sute de ani.", se arată într-o postare a lui Călin Popescu Tăriceanu pe o reţea de socializare.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii