Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 7 a fost publicată în Monitorul Oficial

ro

08 Mar, 2019 04:03 4965 Marime text
Aseară, în Monitorul Oficial al României numărul 185/7.III.2019 a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă numărul 12 din 5 martie anul curent pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
 
Actul normativ este semnat de primul ministru Viorica-Vasilica Dăncilă şi contrasemnat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
 
Tudorel Toader a anunţat, marţi, după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată modificarea OUG 7, că proiectul conține cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.
 
Potrivit lui Toader modificările din OUG vizează următoarele:
 
- vor fi abrogate prevederile care vizau posibilitatea ca şi judecătorii să candideze la funcţii de conducere în parchete; totodată, avizul consultativ în privinţa acestora va fi dat de Secţia pentru procurori.
 
- se abrogă alineatul care interzicea delegările în funcţiile de conducere din parchete pentru posturile pentru care numirea era făcută de către preşedinte.
 
- se renunţă la motivul pentru care este pierdută calitatea de magistrat, şi anume buna reputaţie.
 
- a patra modificare vizează salarizarea celor din segmentul IT din sietemul judiciar (vor avea acelaşi grad de salarizare)
 
- a cincea modificare vizează remedierea diferenţierii „nejustificate” între specialiştii cu acelaşi profil profesional de la DNA şi DIICOT faţă de cei de la Secţia specială.
 
Facem precizarea că Plenul CSM a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii