Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege privind asociaţiile de proprietari. A fost promulgată de preşedinte. Ce trebuie să nu faci să te ai bine cu vecinii (document)

ro

21 Jul, 2018 08:11 6560 Marime text
La data de 19 iulie președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete printre care şi pe cel pentru promulgarea Legii privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor (PL-x 472/20.11.2017).

Astfel, în baza noului act normativ se aduc mai multe modificări legislației privind producerea și furnizarea căldurii în sistem centralizat, iar cei care montează în apartament dispozitive periculoase pentru vecinii lor, riscă să ajungă la închisoare.
 

„Montarea şi punerea în funcţiune a unor instalaţii sau echipamente în interiorul unei locuinţe sau a unui condominiu, care pun în pericol sănătatea populaţiei sau integritatea infrastructurii edilitare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se precizează în proiectul de act normativ.


De asemenea, sustragerea de energie termică va reprezenta infracțiune de furt și va fi pedepsită potrivit legislației penale.
 

Constatarea modificărilor făcute instalațiilor, fie ele sisteme periculoase pentru cei ce locuiesc în apartament sau pentru vecini sau sisteme concepute pentru a fura energie termică, se va face de către reprezentanții furnizorilor de utilități sau cei ai administrației locale.

 
În proiect este prevăzută şi reducerea cotei de taxă pe valoarea adăugată (TVA) aplicate energiei termice. Începând de anul viitor cota de TVA va fi de 5%.

În secţiunea Documente puteţi accesa şi Proiectul legii menţionate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii