Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă 30 de zile stare de alertă în România. Hotărârea de Guvern, valabilă de astăzi, a fost publicată în Monitorul Oficial

ro

17 Jul, 2020 04:18 3007 Marime text
  • Este pentru a doua lună consecutiv când România se va afla în stare de alertă.

În această noapte a fost publicată, în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 627 din 16 iulie, Hotărârea de Guvern numărul 553 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 

Actul normativ referitor la prelungirea stării de alertă pe territoriul României intră în vigoare de astăzi, 17 iulie 2020, pentru o perioadă de 30 zile și stabileşte şi măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Este pentru a doua lună consecutiv când România se va afla în stare de alertă.

 
În nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România pentru încă o lună se preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.
 

Starea de alertă a mai fost prelungită o dată, la 16 iunie, cu 30 de zile.

 
România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență.
 

Astfel, se menține, de pildă, măsura obligativității purtării măștilor în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Totodată, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

În continuare restaurantele rămân închise.

Cât despre amenzile pentru încălcarea măsurilor luate pe durata stării de alertă, acestea sunt prevăzute de Legea 55 /2020.
 
Măsurile pentru carantină și izolare vor fi adoptate într-o ședință extraordinară de guvern.

Față de textul inițial, redactat atunci când s-a adoptat prima dată starea de alertă, a fost scos ceea ce se referă la izolare și carantinare.
 
Mai citeste si

Hotărâre privind prelungirea stării de alertă în România. Măsuri privind prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19 

Ti-a placut articolul?

Comentarii