Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:10 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucurestiul gazduieste Conferinta OSCE 2010. Un an decisiv pentru Europa

ro

20 Feb, 2010 07:41 1267 Marime text

Pe 24 februarie 2010 Bucurestiul va gazdui Conferinta Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in anul 2010. Un an decisiv pentru Europa. Presedintia Kazaha.

Conferinta este organizata de Misiunea Diplomatica a Republicii Kazahstan la Bucuresti si de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica pentru a marca preluarea presedintiei OSCE pentru anul 2010 de catre Republica Kazahstan. Republica Kazahstan si-a propus un ambitios proiect de reformare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare din Europa sub sintagma celor patru T : Incredere ( Trust) , Traditie Transparenta , Toleranta.

Ambitiosul program de reformare a OSCE si starea actuala a organizatiei ,vazuta din perspectiva romaneasca si europeana, vor fi principalele teme dezbatute la conferinta. Conferinta de la Bucuresti se va bucura de mesaje video ale Presedintelui Republicii Kazahstan- Nursultan Nazarbaev , ale Ministrului Afacerilor Externe ale Kazahstanului si presedinte al OSCE - Kanat Saudabayev. Vor dezbate importanta tematica Emil Constantinescu, Presedintele Romaniei ( 1996-2000 ) , Ion Iliescu ,Presedintele Romaniei (1990-1996; 2000-2004) , Ioan Cezar Coraci ( presedinte UGIR-1903),Nechifor Catalin Ioan deputat ( vicepresedinte Grupul parlamentar de prietenie Romania – Kazahstan) . Vor rosti totodata alocutiuni de deschidere domnul Kairat Aman- seful Misiunii Diplomatice a Republicii Kazahstan si prof.univ.dr.Anton Caragea ,directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Conferinta OSCE 2010. Un an decisiv pentru Europa , este unul din rarele evenimente internationale care demonstreaza ca Romania poate contribui la dezbaterea de idei si la creionarea de politici europene mentinandu-si statutul de zona relevanta in politica internationala in noul climat politic si totodata conferinta marcheaza aprofundarea relatiei de colaborare intre Romania si Kazahstan in noua arhitectura de securitate a Europei .

Comitetul de Organizare a Conferintei OSCE 2010
Prof.dr. Anton Caragea

Ti-a placut articolul?

Comentarii