Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EDUCATIE CIVICA PRIN JURNALISM - 11.02.2009

ro

11 Feb, 2009 22:19 753 Marime text

Centrul pentru Jurnalism Independent
  
10 februarie 2009

EDUCATIE CIVICA PRIN JURNALISM


Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) selecteaza 25 de liceeni  si 5 cadre didactice din Constanta pentru  programul de pregatire jurnalistica Educatie civica prin jurnalism.  Participantii vor fi initiati in tehnicile de baza ale jurnalismului si fotojurnalismului precum si in etica jurnalistica si vor fi asistati in pregatirea, realizarea si editarea propriilor materiale jurnalistice.
Pe baza rezultatelor obtinute (activitatea la cursuri, calitatea materialelor realizate) cinci elevi vor fi selectati pentru a participa la o scoala de vara de o saptamina, ce se va desfasura la Bucuresti, in perioada iulie – august a.c. Vor fi invitate sa participle la scoala de vara si cadrele didactice care au demonstrat cel mai puternic interes pentru presa scolara.

Pentru inscriere, elevii sunt rugati sa aleaga doua teme (legate de scoala, de viata de adolescent, de fenomene specifice generatiei lor, etc.) si sa explice,de ce si-ar dori sa scrie despre ele si in ce mod le-ar aborda. Pe langa aceste doua materiale, care nu trebuie sa depaseasca 250 de cuvinte fiecare, dosarul de inscriere va cuprinde si un CV.

Cadrele didactice sunt rugate sa trimita un CV si o scrisoare de intentie care sa motiveze dorinta de a participa la un astfel de program.

Cursurile se vor desfasura la Liceul Teoretic Ovidius, Stradela Basarabi nr.2, Constanta, dupa cum urmeaza:

28 februarie – 1 martie - Libertatea de expresie – drept fundamental. Libertatea presei, drept la propria imagine si la viata privata. Stirea de presa. Genuri jurnalistice.
21 – 22 martie - Reportaj, investigatie, interviu. Elemente de imagine.
09 – 10 mai - Etica jurnalistica. Standarde jurnalistice. Drepturile consumatorului de media. Consumator de media versus cetatean.
30 – 31 mai - Noi tehnologii, noi tipuri de media. Drepturi si limitari pe Internet

Inscrierile se primesc prin email sau fax pana la data 20 februarie a.c. Persoana de contact: Mihaela Danga, coordonator de program, mihaela@cji.ro, tel/fax: 021 311 1375

Programul este finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006/018-147.01.02/03 Cresterea rolului societatii civile in procesul de integrare a Romaniei. Componenta 3 – Dezvoltarea sectorului ONG si educatie civica.

Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele PHARE, contactaţi cfcu.PHARE@mfinante.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii