Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerşetorii români din Europa strică imaginea celor care muncesc onest

ro

25 Apr, 2012 15:21 736 Marime text

Cerşetorii români din Europa strică imaginea celor care muncesc onest

 Săptămâna trecută a fost arestată în Madrid o bandă formată din zece persoane de naţionalitate română care se ocupa de exploatarea persoanelor cu handicap pe care le aducea din România şi le obliga să cerşească în punctele cele mai importante ale Madridului. În fiecare zi aceste persoane erau obligate să lucreze 12 ore timp în care, dupa spusele lor,strângeau 80 Euro. Poliţia Naţională şi cea din Madrid au colaborat la această operaţiune care a început în Septembrie în urma sesizării faptului că în ultimul timp numărul cerşetorilor din Spania a crescut considerabil.
FADERE ( Federaţia asociaţiilor de români din Europa) a avut nu de mult un proiect în care a cerut presei din Spania o prezentare obiectivă şi direct proporţională a comunităţii româneşti. În cele mai multe ocazii, televiziunile din Spania când vorbeau de români în general arătau numai imagini de cerşetori şi prostituate indiferent de tema reportajului. Să nu uităm că în acest moment numărul românilor care locuiesc în Spania şi care lucrează cinstit şi onest este de un milion, în comparaţie cu cele câteva sute de cerşetori. Astfel, este nejustificat comportamentul presei spaniole de a arăta imagini cu români cerşind şi prostituate întotdeauna când se vorbeşte despre comunitatea românească.
Cred că românii din Europa în nevoi trebuiesc ajutaţi. Pentru aceasta, am dezvoltat mai multe proiecte şi o vom face în continuare, însă cerşetorii profesionişti care au invadat capitalele Europei ar trebui să se apuce de munca sau sa se întoarcă în ţară. Toate aceste persoane, care de cele mai multe ori nu au nevoi reale ci ori nu vor să muncească ori sunt victime ale benzilor organizate, strică imaginea tuturor românilor oneşti si care îşi văd conştiincios de treabă. Cât despre fenomenul care deja se pregăteşte în Londra prin creşterea considerabilă a cerşetorilor, prostituatelor şi hoţilor de buzunare români, Poliţia din România ar trebui să înceapă o colaborare cu Poliţia Naţională a Angliei care să aibe ca rezultat stoparea acestui fenomen. A declarat Daniel Țecu preşedinte FADERE

Presa FADERE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii