Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele francofoniei la CNMB Constanţa

ro

19 Mar, 2013 14:55 1648 Marime text
Ziua Mondiala a Francofoniei propune in fiecare an iubitorilor limbii franceze momente deosebite in care toti au ocazia de a se manifesta conform talentului si intereselor proprii.
Si anul acesta, elevii Colegiului National “Mircea cel Batran”, cu deosebire cei de la profilul bilingv franceza, indrumati de doamnele profesoare Olivia Frentiu, Doina Grapa, Marina Nicolau si Florentina Gheorghe, au desfasurat, inca de la inceputul lunii martie, diverse activitati in care si-au dovedit creativitatea, spiritul de echipa si dragostea pentru limba lui Voltaire: creatii poetice sau in proza, scurtmetraje, expozitii si chiar ateliere de creatie culinara franceza.
Roadele muncii lor vor fi prezentate miercuri, 20 martie, incepand cu ora 12, in sala “Gheorghe Coriolan”: momente poetice sustinute de elevii claselor cu profil bilingv franceza, prezentari power point, proiecte realizate, scurtmetraje, postere avand ca tema cele zece cuvinte tematice propuse de Organizatia Internationala a Francofoniei si multe alte surprize oferite colegilor lor.
Joi, 21 martie, incepand tot cu ora 12, aceeasi sala va gazdui un recital sustinut de celebrul tenor Razvan Sararu, solist al Teatrului de Opera si Balet “Oleg Danovski”, acompaniat de pianista Natalia Gribinic.
Cei doi vor incheia seria manifestarilor dedicate Zilei Francofoniei de la Colegiul National “Mircea cel Batran” cu o suita de arii celebre din creatii ale compozitorilor francezi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii