Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret

ro

23 Nov, 2015 12:23 1096 Marime text
In perioada 18-22 Noiembrie 2015 s-a desfășurat la București, în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură”, a XIII-a ediție a Salonului National de Inventică și Creație Științifica pentru Tineret, organizat de Ministerul Tineretului si Sportului. La acest salon au putut participă tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, pe trei secțiuni: ştiinţe aplicate, tehnologia informaţiei,  tehnologii ale viitorului.

Liceul Teoretic „Ovidius” a fost reprezentat de elevele Bianca Brănescu şi Mariela Craciun, din cls a XI- a B, coordonate de prof. Carmen Bucovală. Proiectul prezentat a vizat propunerea unui echipament care sa limiteze capturile accidentale ale delfinilor în plasele de pescuit, proiect început de elevii liceului în urma cu câțiva ani. “Din echipa de proiect au făcut parte Loredana Doroftei și Alexandra Alboiu (acum studente), Ana Catalina Popa și cele doua eleve care au participat efectiv la Salonul de Inventica de anul acesta. Ăn realizarea acestui proiect am pornit de la colaborarea cu ONG Mare Nostrum, care are o importantă direcție de acțiune în găsirea unor metode pentru conservarea populațiilor de delfini din Marea Neagra, una dintre direcțiile de intervenție fiind folosirea de pingere (dispozitive acustice) care semnalează delfinilor existenta plaselor de pescuit, evitând astfel încurcarea în acestea. De la acesta idee, am realizat un dispozitiv care a presupus costuri reduse, care emite sunete de frecventa adecvata, dispozitiv care poate fi o soluție in comparație cu echipamentele mult mai costisitoare de pe piață”, ne-au declarant membrii echipei de proiect.
Proiectul prezentat de elevii Liceului Teoretic „Ovidius” a fost recompensat cu premiul I la secțiunea ştiinţe aplicate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii