Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa “Hour of Code” la Colegiul Economic Mangalia

ro

10 Dec, 2015 11:25 1509 Marime text
„Hour of Code“ la Colegiul Economic Mangalia
 
În săptămâna 8-14 decembrie, la Colegiul Economic Mangalia, se desfășoară activitatea „Hour of Code” (Ora de Programare), unul dintre cele mai mari evenimente de educație din lume.
"Hour of Code este o iniţiativă internațională a Computer Science Education Week [csedweek.org] şi Code.org [code.org] pentru a iniția milioane de studenţi/elevi în tehnologia computerelor și în programare cu ajutorul unei ore globale de programare."

Activitatea reprezintă o introducere în programare creată special pentru a arată ca oricine, indiferent de vârstă și de cunoștințe poate învăța măcar bazele programării.
Timp de o săptămână, peste 150 de elevi ai Colegiului Economic Mangalia,  parcurg tutoriale animate, interactive și distractive, cu ajutorul cărora învăță să scrie linii de cod chiar în sălile de clasă, sub îndrumarea doamnelor profesoare Dumitru Alina și Chirilă Elena Cristina.

Săptămâna 8-14 decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. În această săptămâna, elevii  au posibilitatea să afle că programarea este un limbaj accesibil oricui, că nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire.
Ora noastră de Programare este dovada implicării Colegiului Economic Mangalia în formarea  abilităţilor fundamentale secolului 21 în rândul elevilor .
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii