Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - CNA Regina Maria Activitate SNAC

ro

02 Feb, 2016 23:35 1589 Marime text
Marți, 2 februarie 2016, între orele 9 și 11,  Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” a derulat, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Delfinul” din Constanța, activitatea: “Clubul de lectură - Cei trei purceluși”, în cadrul Strategiei Naționale pentru Acțiune Comunitară (SNAC). Scopul activității a fost dramatizarea poveștii ”Cei trei purceluși” de către  elevii voluntari ai Colegiului  pentru copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Delfinul”. Coordonatorii activității sunt: profesorul  psiholog Stroia Daniela și profesorii. Barbu Simona și Coman Laura. Profesorii colaboratori sunt: Leonte Alina, Vărăşteanu Carmen Mihaela, Dorobanțiu Victoria, Popescu Alexandra. 

     Elevii voluntari implicați direct în această activitate au fost din clasele I B - muzică, care au colorat decorul necesar piesei și a X-a B - arte plastice, care au conceput scenariul dramatizării, precum și punerea în scenă. Beneficiarii au fost elevi cu deficiențe de învățare moderate de la trei clase din Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Delfinul”.

               Doamna profesor psiholog Daniela Stroia susține:” Continuăm tradiția de a aduce în mijlocul elevilor cu deficiențe de învățare povești clasice, îndrăgite de toți. Anul acesta am ales “Cei trei purceluși”, pentru că este dinamică, cu o acțiune plină de vervă și transmite un mesaj pozitiv: cei care se ajută unii pe alții izbutesc în orice situație.” Un elev de la clasa I B a declarat: ”Am colorat cu colegii mei planșele pentru poveste. Ca să fie cât mai vesele, am adăugat câteva animale prietenoase și flori”. Elevele de la clasa a X-a B, care au organizat activitatea au declarat: ”Deși la început ni s-a părut destul de dificil să ne învingem emoțiile, am reușit să jucăm bine povestea și ne-am bucurat să îi vedem pe copii râzând și aplaudând”. De asemenea, elevele au colorat împreună cu elevii beneficiari planșe cu cei trei purceluși, au stat de vorbă și s-au împrietenit. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii