Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz se implica in solutionarea problemei lipsei actelor romilor

ro

09 Dec, 2009 21:18 637 Marime text

PREFECTUL CLAUDIU-IORGA PALAZ SE IMPLICĂ ÎN SOLUŢIONAREA PROBLEMEI LIPSEI ACTELOR DE STARE CIVILĂ, DE IDENTITATE ŞI LOCATIVE ALE ROMILOR

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a întâlnit miercuri, 9 decembrie 2009, cu reprezentanţii romilor din judeţul Constanţa, care i-au solicitat sprijinul pentru rezolvarea unor probleme specifice cu care se confruntă comunităţile de romi.

Principala problemă abordată a fost implementarea unui set coerent de măsuri care să răspundă prevederilor Strategiei Guvernului României de îmbunătăţire a situaţiei romilor pe componenta „acte de identitate şi de stare civilă, punerea în legalitate, evidenţa populaţiei”. Astfel, au fost supuse discuţiei următoarele priorităţi: obţinerea Codului Numeric Personal şi a actului de naştere, obţinerea unui act de identitate pentru persoanele peste 14 ani şi punerea în legalitate a situaţiei locative, cunoscut fiind faptul că statutul legal precar determinat de lipsa actelor de proprietate asupra terenurilor şi caselor şi a autorizaţiilor de construcţie conduce la o mare vulnerabilitate la evacuări forţate şi demolări.

De  asemenea, în cadrul acestei întrevederi, s-au discutat şi aspecte referitoare la Programul „A doua şansă”, pentru care există numeroase solicitări din partea romilor din judeţul Constanţa care doresc să înceapă/ să-şi completeze studiile.

Nr.52/CP/09.12.2009                                                                                       Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii