Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Prefectural Constanta s-a intrunit sub cooordonarea prefectului Claudiu-Iorga Palaz

ro

21 Jan, 2010 22:34 981 Marime text

Colegiul  Prefectural Constanţa s-a întrunit sub cooordonarea prefectului Claudiu-Iorga Palaz


Miercuri, 20.01.2010, s-a întrunit prima şedinţă din acest an a Colegiului Prefectural Constanţa, cu următoarea ordine de zi:

1.     Aprobarea documentelor pentru buna desfăşurare a activităţilor pentru situaţii de urgenţă, pentru pregătirea şi realizarea măsurilor de apărare care nu au caracter militar în anul 2010.

2.     Analiza modului în care se asigură securitatea în unităţile şcolare, în conformitate cu prevederile Legii 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

3.     Informare asupra constatărilor şi rezultatelor acţiunilor de control care s-au desfăşurat la nivelul judeţului Constanţa, în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor de iarnă.

4.     Stabilirea procedurilor de raportare şi a principalelor documente judeţene care vizează activitatea serviciilor publice deconcentrate. Adoptarea Programului orientativ al dezbaterilor din cadrul Colegiului Prefectural pentru anul 2010.

În urma dezbaterilor, s-au conturat următoarele măsuri suplimentare faţă de cele cuprinse în documentele prezentate:

®      În perioadele în care se impune intensificarea controalelor la agenţii economici (ex. în perioada sărbătorilor de iarnă, a celor pascale, a sezonului estival), instituţiile cu atribuţii în protecţia stării de sănătate a populaţiei (Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor) se vor organiza în echipe mixte;

®      În măsura în care legislaţia o permite, rezultatele acţiunilor de control vor fi mediatizate, cu nominalizarea societăţilor care încalcă normele.

Propunerea de Program orientativ al dezbaterilor din cadrul Colegiului Prefectural pentru anul 2010 a fost înmânată spre studiu tuturor membrilor Colegiului Prefectural, urmând să fie aprobată în formă finală la şedinţa din luna februarie. De asemenea, în cadrul aceleiaşi întruniri, s-a adoptat hotărârea privind procedura de raportare lunară a activităţilor instituţiilor publice deconcentrate.

69/CP/21.01.2010                                                                        Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii