Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompier constănţean, campion mondial la atletism

ro

13 Aug, 2013 14:12 864 Marime text
Plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu, subofiţer operativ în cadrul Staţiei de Pompieri Midia Năvodari, a obţinut trei medalii la probele individuale şi două la cele pe echipe în cadrul Campionatelor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate la Belfast, Irlanda de Nord.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 01-10 august 2013, iar pompierul constănţean, alături de alţi pompieri şi poliţişti, a reprezentat România şi Ministerul Afacerilor Interne.
 
La Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor au participat aproximativ 10.000 de sportivi, pompieri şi poliţişti, de pe toate continentele, care s-au întrecut la toate disciplinele (atletism, înot, lupte, tenis, canotaj etc.).
 
Reprezentantul ISU Constanţa, plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu, a participat la trei probe individuale şi două pe echipe. Astfel, la individual, constănţeanul a obţinut titlul de campion mondial şi medalia de aur la proba de 5.000 m plat, medalia de argint la 800 m plat şi medalia de bronz la aruncarea suliţei. La probele pe echipe, plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu a participat ştafeta 4 x 400 m şi cross – 10.000 m, la ambele românii obţinând medalia de bronz.
 
La cei 46 de ani, pompierul constănţean este sportiv de performanţă având un palmares impresionant atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Este cea mai mare performanţă pe care am obţinut-o în cei 28 de ani de atletism. Am început când aveam 18 ani, la Clubul Sportiv Farul Constanţa, avându-l ca antrenor pe dl. Dumitru Mihăilescu şi voi continua să practic acest sport atât cât mă va ajuta organismul.

Totodată, doresc să mulţumesc colegilor, şefilor ierarhici şi Clubului sportiv „Dinamo-Pompierul” Constanţa, care m-au susţinut în această competiţie”, a declarat plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu la întorcerea în ţară.
Gheorghe Romaşcanu a participat şi la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate în 2011 la New York, unde a obţinut titlul de vicecampion mondial la la proba de 1.500 m plat şi locul IV la proba 3.000 m cu obstacole.
 
Purtător de cuvânt,
Paula Anghel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii