Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnire antidrog, la liceele din Constanta

ro

02 Nov, 2010 15:50 1043 Marime text

 Luni şi marţi (01-02 noiembrie a.c.), căpitan Gili Pană, ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa) este prezent la Liceul Industrial Energetic şi Liceul Anghel Saligny din Cernavodă, la o întâlnire cu tema „Evitaţi întâlnirea cu drogurile“.

 Specialistul I.J.J. se află în faţa elevilor şi cadrelor didactice, în urma solicitărilor în creştere, venite în ultima perioadă pe adresa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, pentru îmbunătăţirea comunicării dintre adulţi şi copii în ceea ce priveşte pătrunderea substanţelor psihoactive în comunitate.

 În ultima săptămână a lunii octombrie, căpitan Gili Pană a participat la mai multe astfel de întâlniri la Grupul Şcolar Emil Palade şi Grupul Şcolar C.A. Rosetti din Constanţa. Participanţii la discuţii şi-au manifestat interesul şi în legătură cu alte tendinţe care pot însoţi consumul de droguri, solicitând informaţii despre combaterea violenţei în şcoli şi, mai ales, cerând informaţii şi opinii avizate legate de plantele etno-botanice.
  
 ***
 Marţi, 02 noiembrie a.c., elevi de clasa a XI-a, ai Grupului Şcolar Dimitrie Leonida din Constanţa discută cu un alt reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, plutonier adjutant Jan Comănescu, despre violenţa în şcoli şi efectele anturajului care favorizează un astfel de comportament.

 Actualul program desfăşurat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 15-18 ani.
 Reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa pune accentul, în răspunsurile date, îndeosebi pe rolul prevenirii unor astfel de manifestări, oferind totodată soluţii practice de răspuns în astfel de situaţii.

 Căpitan Gili Pană este specializat  ca formator antidrog, în urma unui stagiu Phare desfăşurat în urmă cu trei ani, la Bucureşti, sub îndrumarea unor specialişti ai Jandarmeriei Franceze şi experţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog.

Plutonier adjutant Jan Comănescu activează în cadrul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi este specializat în problematica violenţei domestice şi juvenile. El a efectuat un stagiu de pregătire pe acest profil la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, susţinut de experţi ai Jandarmeriei Franceze.

La solicitarea instituţiilor de învăţământ, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa pot prezenta informări în acest sens atât copiilor, adolescenţilor, părinţilor acestora, cât şi cadrelor didactice sau autorităţilor locale interesate.
De la începutul acestui an, au avut loc 57 de astfel de întâlniri cu elevi din Constanţa, Ovidiu, Cumpăna, Techirghiol, Medgidia, Hârşova şi Cernavodă.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii