Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 20 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea victimizarii minorilor, delincvenţei juvenile şi al traficului de persoane

ro

28 Mar, 2013 19:54 821 Marime text
Poliţiştii s-au deplasat în localitatea Cumpăna, unde au informat elevii asupra modului în care se pot preveni comportamentele deviante  sau victimizarea
 
           O componentă importantă a acestei campanii o reprezintă informarea publicului ţintă, întrucât cunoaşterea câtorva măsuri de protecţie ar putea duce la diminuarea numărului de victime din categoria tinerilor şi a minorilor în special.
Din cauza faptului că, există pericolul ca în rândul elevilor, socializarea inadecvată pe internet, ori alegerea unui anturaj greşit, să afecteze climatul de siguranţă publică, prin adoptarea de către aceştia a unui comportament deviant, considerăm binevenite aceste campanii de prevenire derulate de poliţişti în parteneriat cu diferite instituţii sau organizaţii cu atribuţiuni în domeniu.
 În cadrul programelor de prevenire a criminalităţii, derulate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde siguranţa elevilor este una din priorităţile principale – la data de 27.03.2013 poliţiştii  s-au deplasat în localitatea Cumpăna unde au informat elevii claselor a VI-a, a VII-a, a VIII-a şi a IX-a de la Liceul Tehnic „N. Dumitrescu” - asupra modului cum pot preveni un comportament delincvent, violent.
De asemenea, pentru prevenirea victimizării acestora, poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa, în cadrul activităţii preventive din data de 27.03.2013, au oferit o serie de materiale informativ - preventive, filme educative începând cu ora 17.30, în Casa de Cultură din comuna Cumpăna. Pe acest fond informativ-preventiv s-au purtat discuţii cu elevii, şi profesorii acestora, în vederea prevenirii diferitelor fapte antisociale.  Cu părinţii elevilor s-a discutat în vederea asigurării unui proces de relaţionare afectiv pentru prevenirea diferitelor fapte antisociale.
          Deoarece influenţa anturajului, teribilismul şi uneori spiritul aventurier, sau perceperea eronată a valorilor sociale ori comunicarea deficitară cu membri familiei duc cu uşurinţă la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor.
          La activităţi, alături de poliţiştii I.P.J. Constanţa au fost prezenţi: reprezentanţii Primăriei Cumpăna, A.N.I.T.P., Direcţia pentru Protecţia Copilului şi I.J.J.  Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii