Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI COMBAT NERESPECTAREA REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

ro

30 Jun, 2014 16:11 938 Marime text
Pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi diminuarea riscului rutier, la data de 29 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică şi Rutieră au continuat acţiunea în vederea depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în principal pentru depăşirea limitei legale de viteză.
Viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic reprezintă una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.
În acest context este necesară continuarea activităţilor de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic, cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, având în vedere şi debutul sezonului estival în care valorile de trafic, pe principalele artere rutiere ce converg către staţiunile turistice de pe litoral, cresc.
Astfel, au fost aplicate 234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 70.595 de lei, au fost reţinute 13 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.
Din cele 234 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 202 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, 7 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru consum de alcool, 9 pentru alte acte normative şi 24 pentru alte abateri la regimul rutier.
          De asemenea, 4 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşirea limitei legale de viteză, 7 pentru depăşire neregulamentară și 2 pentru consum de alcool.
           Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, precum şi responsabilizarea tuturor participanţilor la traficul rutier.
 
 
  COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii