Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 16 sancţiuni în valoare totală de 2. 020 lei

ro

19 Apr, 2012 19:01 936 Marime text

85089 din 19 aprilie 2012

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 16 sancţiuni în valoare totală de 2. 020 lei.

 Infracţiuni judiciare 
     
      La data de 18 aprilie a.c., ora 13.45, poliţiştii Formaţiunii de Investigaţii Criminale împreună cu un lucrător din cadrul Serviciului Criminalistic, au depistat în flagrant pe  A.  Enghin, de 34 de ani, M. Beihan, de 43 de ani şi I. Erdinci, de  38 de ani, toţi din municipiul Constanţa, la scurt timp după ce au sustras prin spargerea geamului portierei dreapta spate, o geantă cu acte dintr-un autoturism, aparţinând unui comisar al Gărzii Financiare Constanţa, care era parcat pe bulevardul Mamaia.
        Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.000 lei.
 Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de poliţişti, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar astăzi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Constanţa, unde magistraţii au admis solicitarea şi au emis pe numele acestora mandate pe o perioadă de 29 de zile.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

             Urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală, într-o cauză de tentativă la infracţiunea de furt calificat au fost identificaţi ca suspecţi de comiterea acestei fapte, sesizată ca fiind petrecută în perioada de 13-16.04.2012 la locuinţa unei femei din Cobadin, M. O., de 10 ani, A. I., de 11 ani şi M. O., de 13 ani, toţi din localitatea Cobadin.
            Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii mai sunt suspectaţi de faptul că în perioada februarie-aprilie 2012 au participat la comiterea a două furturi din locuinţă şi un furt dintr-o societate comercială, în perioada februarie - aprilie 2012 pe raza localităţii Cobadin.
          Cercetările sunt continuate cu respectarea prevederilor legale în privinţa minorilor.
    
           La data de 19.04.2011, ora 00.20, patrula de siguranţă publică mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 2 şi doi jandarmi din cadrul U.M.0608, Constanţa a prins în flagrant pe P. Gheorghe şi M. Ion, care au sustras din curtea unui imobil de pe strada Gospodăriei din municipiul Constanţa o foaie de tabla de aproximativ 2,5 mp.
          Cei în cauza au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea continuării cercetărilor, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat.

          Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie cercetează în stare de libertate pe M. Ozel, de 21 de ani, din Constanţa, care în seara de 18.04.2012, a fost surprins de către personalul de pază al unei societăţi comerciale în timp ce încerca să sustragă obiecte de îmbrăcăminte dintr-un  magazin.

         Poliţiştii Secţiei 3 Rurală cercetează în stare de libertate pe B. Adrian, care în seara zilei de 17.04.2012, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, a pătruns în locuinţa lui unui localnic, din sat Arsa, judeţul Constanţa de unde au sustras o staţie de amplificare audio.

Infracţiuni economice 

        Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, cercetează în stare de libertate pe S. Elena, în vârstă de 32 de ani, din Mangalia, suspectată de faptul că în calitate de reprezentant legal al unei fundaţii cu sediul în Mangalia, în perioada  anilor 2011 – 2012, a reţinut şi nu a virat la bugetul consolidat al statului suma de 14.690 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
        Celei în cauză i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în forma prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005.
    ACTIVITATEA RUTIERĂ

           În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 319 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53763 lei.

 Infracţiuni rutiere

              La data de 19 aprilie a.c., ora 03.20, patrula de siguranţă publică mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 1 Rurală şi unul din cadrul Poliţiei Locale Cumpăna a depistat şi scos din trafic pe P. Marcel, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere, fiind totodată sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind înregistrat în urma testării cu aparatul etilotest cu valoarea de 0,12 mg/l alcool în aerul expirat.
             Tânărul  este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de  „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 86. alin.1 din OUG 195/2002 R.
                     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii