Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat IPJ - LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

ro

29 Nov, 2013 19:41 1126 Marime text
Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa, iar poliţiştii au fost alături de elevi în această zi de mare însemnătate istorică pentru neamul românesc.
Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a devenit după evenimentele din decembrie 1989 Ziua Naţională a României.

La data de 29 noiembrie a.c., începând cu ora 10.30 a avut loc activitatea cu tema "1 Decembrie : LA MULŢI ANI ROMÂNIA!” organizată de Şcoala Gimnazială Gheorghe Marinescu, nr.20 din Constanţa, unde poliţiştii  cu atributii de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii de proximitate, au transmis elevilor sfaturi pentru a preveni victimizarea minorilor, violenţele şi comportamentul delincvent.
Obiectivele principale le reprezintă prevenirea violenţei în rândul tinerilor, prevenirea victimizării acestora, prevenirea comportamentului violent, precum şi aprofundarea cunoştinţelor de istorie a patriei, dezvoltarea sentimentului de patriotism şi mândrie naţională, de respect faţă de aproapele nostru, pentru înaintaşii noştri care şi-au sacrificat totul pentru ţară, în aşa fel încât noi să ne înfăptuim idealurile şi să trăim în dreptate şi adevăr.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, a fost făcută o prezentare generală a MARII UNIRI, au fost prezentate obiectivele Poliţiei, fiind prezentată ziua de 1 Decembrie 1918 în imaginile vremii, iar elevii îmbrăcaţi în costume naţionale  au organizat o activitate artistică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii