Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa IPJ

ro

13 Dec, 2013 14:20 736 Marime text
RECOMANDĂRI PREVENTIVE
 
În continuarea demersurilor de prevenire a diferitelor infracţiuni, de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, continuă activităţile informativ-preventive în pieţe, autogări, şi în general în zonele aglomerate.
Fiind mai uşor să prevenim decât să combatem, vă recomandăm câteva măsuri simple, dar eficiente, menite să-l determine pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră .
 
Prevenirea Furturilor din autovehicule

 Măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia fiecare posesor al unui autoturism în momentul parcării acestuia constituie elementul principal în descurajarea potenţialilor infractori.

Fenomenul infracţional de furt din autovehicule este generat de o serie de cauze cum ar fi lăsarea în autoturism a bunurilor de valoare (genţi, telefoane, gps-uri), neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente, neîncuierea portierelor la părăsirea autoturismului, parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate.
Prevenirea tâlhăriilor
 
           La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.
          Nu staţi cu spatele spre acele locuri;
          Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă;
          Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau apelând 112;
          Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate;
          Pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate şi la ore târzii, alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane şi nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare.
 
Prevenirea furturilor din locuinţe
 
          Practica demonstrează că reuşita în activitatea infracţională se bazează şi pe ajutorul acordat de victime atunci când se lasă ferestre deschise, când uşile nu sunt asigurate cu încuietori sigure, se lasă cheia sub preş sau bilete în uşă de genul „sunt plecat în concediu; lipsesc câteva ore…”etc..
           Recomandat este să vă instalaţi sisteme de alarmă în caz de efracţie şi să le montaţi la ferestrele şi uşile imobilului dvs;
Uşa de acces trebuie ţinută permanent încuiată cu cheia, întrucât infractorii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.
Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.
Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.
Dacă la uşa dvs. se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le !
 În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.
 
 
Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii