Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:57 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

22 Dec, 2013 13:36 767 Marime text
În această săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 10.500 jucării şi articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
În perioada 16 decembrie – 21 decembrie 2013, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în patru containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 10.672 jucării şi articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, din care 2.250 articole lenjerie intimă pentru femei, nedeclarată, cu o valoare totală de aproximativ 925.000 lei.
 
În această săptămână poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a patru containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, Ilfov, respectiv Oradea.

În urma controlului au fost descoperite 10.672 jucării (maşinuţe cu radiotelecomandă şi ponei din plastic) şi articole diverse (lenjerie intimă pentru bărbaţi, curele din înlocuitor), susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de aproximativ 805.000 lei dacă ar fi originale, din care au fost 2.250 articole lenjerie intimă pentru femei, nedeclarată, cu o valoare de aproximativ 120.000 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, cu vârste între 45 şi 57 de ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
/Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii