Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Miercuri, 15 Februarie 2012

ro

15 Feb, 2012 20:39 970 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 4 acţiuni, fiind aplicate 10 sancţiuni în valoare totală de 2000 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 6 evenimente.

O grupare ce desfăşura infracţiuni cu violenţă pe raza comunei Dumbraveni şi localităţile limitrofe destructurată de poliţiştii Secţiei 9 Rurală

Ca urmare a activităţilor specifice de cercetare, la data de 14.02.2012 poliţiştii Secţiei 9 Rurală au reuşit probarea activităţii infracţionale privind pe C. Vasile, de 44 de ani, C. Anghel, de 40 de ani, N. Ionuţ, de 24 de ani şi U. Ion, de 19 ani, toţi din comuna Dumbrăveni, judeţul Constanţa.

Astfel, ca urmare a materialului probator administrat în cauză, în sarcina suspecţilor s-a reţinut comiterea unei infracţiuni de tâlhărie comisă în noaptea de 26/27.01.2012, când prin violenţă au sustras bunuri alimentare şi nealimentare din locuinţa unui localnic din Dumbrăveni, a unei tentative infracţiunea de tâlhărie, comisă în luna ianuarie 2012 când pe timp de noapte şi prin ameninţări şi violenţă au încercat să sustragă un porc din ograda unei femei, precum şi comiterea unui număr de 10 infracţiuni de furt calificat comise în perioada 2010 - 2012, timp în care sunt suspectaţi că au sustras diverse bunuri alimentare şi nealimentare din locuinţele unor persoane din comuna Dumbrăveni.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, cu luarea măsurii arestării preventive, pentru infracţiunile ce li se reţin în sarcină.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, existând date şi indicii că aceştia au mai comis şi alte furturi pe raza localităţii Dumbrăveni.

Depistat de poliţiştii din Mamaia având asupra sa un cuţit

La data de 14 februarie a.c., ora 13.30, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia - formaţiunea investigaţii criminale, în urma unei acţiuni organizate pe linie de violenţă, au depistat, în zona Faleză Club Castel, pe C. Paolo, de 44 de ani, având asupra sa un cuţit în lungime totală de 18 cm, şi lama de 9 cm.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate, pentru sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 2 alin 1 pct.1 din Lg.61/91 rep.

S-a ales cu dosar penal pentru violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe

La data 14 februarie a.c., în jurul orei 18.57, poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, de 43 de ani, din localitate cu privire la faptul că, în jurul orei 18.50, I. Gheorghe a pătruns fără drept în locuinţa acesteia.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat bărbatul în vârstă de 54 de ani, care a fost prietenul reclamantei în perioada anilor 2010-2011, s-a deplasat la adresa indicată, aflându-se sub influenţa alcoolului, şi a pătruns fără drept în locuinţa femeii pe care a agresat-o fizic.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor să se facă propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Persoană posesoare a unui mandat de arestare depistată de poliţiştii din Hârşova

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Hârşova au identificat pe A. Iaşar, de 21 de ani, din localitate pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o perioada de 1 an şi 4 luni, emis de către Judecătoria Hârşova cu executarea.

Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta-Albă.

Infracţiuni economice

Acţionând în cadrul Programului Antifraudă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională privind pe M. Dorin Haralamb, de 25 de ani, M. Camelia Mihaela, de 55 de ani, şi A. Viorel, de 42 de ani, toţi din Constanţa, în calitate de reprezentanţi a două societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Constanţa.

În sarcina suspecţilor s-a reţinut că aceştia au omis să evidenţieze în contabilitatea societăţilor comerciale veniturile obţinute în cursul anului 2008 provenite din comercializarea de produse cerealiere valorificate către două societăţi comerciale beneficiare, de asemenea din municipiul Constanţa, activitate prin intermediul căreia s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul general consolidat al statului, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 1.545.790 lei (reprezentând 839.143 lei TVA, 706.647 lei impozit pe profit ).

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională privind pe M. Silviu Claudiu, de 53 de ani, din Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut că în cursul lunilor septembrie-octombrie 2010, a încheiat în fals două contracte de amanet în numele fratelui său şi al bunicii sale, fără încuviinţarea şi fără un mandat de reprezentare din partea acestora, profitând de neglijenţa angajaţilor unei firmei de amanet, din municipiul Constanţa.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, reţinute în sarcina suspectului, precum şi sub aspectul comiterii faptei de neglijenţă în serviciu, faţă societatea comercială, prejudiciul cauzat fiind de 13.065, 08 lei reprezentând datoria conform somaţiilor de plată, reţinută fără drept în sarcina părţilor vătămate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii