Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 19.11.2013

ro

19 Nov, 2013 12:13 770 Marime text
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI CONSTANŢA

BULETIN DE PRESĂ

Înscenare dejucată de poliţiştii de investigaţii criminale
La data 31.10.2013, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 50 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, ora 10.00, în timp ce se deplasa pe strada Chiliei la intersecţie cu strada Dragoslavele, a fost acostată din spate de o persoană necunoscută, care prin violenţă a deposedat-o de o poşetă în care avea suma de 29.000 lei.
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, oamenii legii au stabilit şi probat faptul că partea vătămată a înscenat cele sesizate, pentru a justifica lipsa sumei de 29.000 lei, faţă de membrii familiei.
Aceasta riscă a fi sancţionată contravenţional conform L61/1991 R, dar şi să suporte cheltuielile judiciare.

Minori cercetaţi în stare de libertate de poliţiştii din Cumpăna
La data de 18.11.2013, ora 16.30, poliţiştii din Cumpăna, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras o bormaşină profesională dintr-o autospecială ce aparţine unei echipe de muncitori.
Deplasaţi la faţa locului oamenii legii au stabilit că bunul a fost sustras din autoutilitara, ce era neasigurată şi parcată în faţa porţii unui imobil din localitate, unde lucrătorii conectau un client la reţeaua de cablu TV.
În urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi A. M. de 16 ani şi S.R., de 14 ani, suspecţi de comiterea faptei, totodată, fiind recuperat şi bunul sustras.
Minorilor li s-a întocmit dosar penal, fiind cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Arestat preventiv pentru 29 de zile
Revenim asupra celor trei furturi din locuinţe, de pe raza localităţii Lumina, fapte comise de C. CIPRIAN, de 19 ani, din localitate, menţionând că acesta a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 zile.

Încă 5 infracţiuni reţinute în sarcina minorului prins în flagrant ieri, de poliţiştii Secţiei 1
Urmare a prinderii în flagrant (furt din auto), din data de 18.11.2013, a minorului A.N.M., de 13 ani din Constanta, vă informăm că, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Secţiei 1, în sarcina acestuia au fost reţinute încă 5 astfel de fapte, înregistrate iniţial cu autor necunoscut, după cum urmează:
- furtul comis în noaptea 17/18.11.2013 din autoturismul marca Dacia, Logan, parcat pe strada Dragoslavelor;
- tentativa de furt calificat comisă în noaptea de 17/18.11.2013 din autoturismul marca Dacia Logan, parcat pe strada viceamiral Ioan Murgescu;
- tentativa de furt califcat comisă în noaptea de 14/15.11.2013, din autoturismul marca Dacia Duster, parcat pe strada Primăverii.
- tentativa de furt comisă în noaptea de 13/14.11.2013 din autoturismul marca Dacia Logan, parcat pe strada Primăverii;
- furtul comis în noaptea de 26/27.10.2013 din autoturismul marca Dacia Logan, parcat pe bulevardul Mamaia.
Valoarea prejudiciului total cauzat este de aproximativ 2870 lei, recuperat în proporţie de 30%.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 1 cu suspectul în stare de libertate.

Suspect de comiterea mai multor tâlhării identificat de poliţiştii din Mangalia
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Mangalia au stabilit că M.E., de 16 ani, din localitate este suspect de comiterea a 6 tâlhării.
Astfel, 4 dintre aceste fapte au fost comise în cursul lunii noiembrie 2012 iar 2 în octombrie 2013.
Cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Mangalia, instanţă ce a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 19 zile.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Prins în flagrant de poliţiştii din Rasova
La data de 19.11.2013, poliţistii din cadrul Postului de Poliţie Rasova, în urma unei acţiuni organizate pe linia prevenirii şi combaterii furturilor componente din reţeaua de irigaţii, l-au depistat pe C. NICOLAE în timp ce sustrăgea 3 conducte din azbociment.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, fiind cercetat în stare de libertate.

Cercetat de poliţiştii Secţiei 2 în stare de arest preventiv
Urmare a buletinului din data de 18.11.2013, privind pe minorul M.E., de 17 ani, din Constanta, care a sustras un autoturism marca Matiz de pe strada Sulfinei şi l-a condus fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, avariind mai multe autoturisme, vă informăm că la data de 18.11.2013, acesta a fost prezentat instanţei de judecată ce a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioada de 19 zile.

Suspect de furt calificat depistat de poliţiştii Secţiei 2
La data de 19.11.2013, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către un tânăr de 27 de ani, din Constanţa, cu privire la furtul dintr-un autoturism (taxi) a unei sume de bani şi a unei staţii emisie-recepţie.
În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii l-au depistat în zonă, F. I. G., de 14 ani, asupra sa fiind găsite stația emisie-recepție și suma de 20 lei.

COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii