Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanta - 13.01.2012

ro

13 Jan, 2012 17:22 1222 Marime text

           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului au fost sesizate la poliţie 4 evenimente.
 
În data de 12.01.2012, lucrătorii Secţiei 9 Poliţie Rurală Chirnogeni, au fost sesizaţi despre faptul că, în curtea unui cetăţean, din localitatea Moviliţa, se află 2 bărbaţi care sustrag mai multe bunuri.
Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate în locul indicat, ocazie cu care au surprins în flagrant şi imobilizat pe C. I. , de 36 ani , din aceeaşi localitate, cealaltă persoană reuşind să fugă.
Din cercetări a reieşit că cei doi suspecţi au consumat împreună băuturi alcoolice, ulterior deplasându-se, în dreptul grădinii păgubitului, unde au sărit gardul împrejmuitor şi au sustras mai multe bunuri metalice.
Cu ocazia prinderii în flagrant, asupra suspectului au fost găsite mai multe bunuri evaluate de partea vătămată la suma de 400 lei.
Acestea au fost predate păgubitului, lucratorii Secţiei 9 Poliţie Rurală desfăşurând activitati de identificare şi depistare a celeilalte persoane, totodată, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În data de 12.01.2012, ora 15.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Rurale Mangalia cât şi din cadrul Poliţiei staţiunii Neptun, în baza unei sesizări, s-au deplasat în extravilanul comunei Pecineaga, unde au prrins în flagrant opt persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 59 de ani, care sustrăgeau mai multe bunuri metalice.
În urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii au spart mai multe dale din beton, ale unui canal de irigaţii, sustrăgând 1,5 tone de material feros din acestea, material ce urma să fie transportat cu o autoutilitară.
         
Tuturor, poliţiştii le-au întocmit dosar penal, fiind cercetati în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, prejudiciul urmând a fi stabilit de către reprezentanţii societăţii păgubite.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 3 Rurale Mangalia au identificat trei tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 24 de ani, din comuna Albeşti, judeţul Constanţa, suspecţi de comiterea a două furturi din locuinţele a doi bărbaţi din aceeaşi localitate.
Faptele au fost reclamate în data de 07.01.2012, respectiv 10.01.2012, de către păgubiţi, prejudiciile fiind estimate la aproximaziv 8000 de lei.
Bunurile reclamate ca fiind sustrase au fost recuperate în totalitate şi predate părţilor vătămate, suspecţilor fiindu-le întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În ziua de 12.01.2012, ora 13.20, poliţiştii Secţiei 4 au surprins în flagrant patru persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani, care au sustras dintr-o autoutilitară parcată pe bulevardul I.C. Brătianu, în apropierea intersecţiei cu strada Dezrobirii, lăsată cu portierele neasigurate, o poşetă de damă ce conţinea acte de identitate, carduri bancare, bonuri valorice alimentare şi suma de 6 lei.
Cele patru persoane au fost surprinse urcându-se într-un taxi, iar la vederea poliţiştilor au aruncat poşeta pe geam.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate, cei patru fiind reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii