Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ Constanta - 07.12.2011

ro

07 Dec, 2011 16:27 1073 Marime text

În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 48 de ore pe raza judeţului au fost sesizate la poliţie 4 evenimente de natură judiciară şi unul economic.

Infracţiuni de natură judiciară

În data de 07.12.2011 , ora 01.40 o patrulă de mixtă de siguranţă publică formată din lucrători ai Poliţiei Medgidia dar şi ai Poliţiei Locale Medgidia, au prins în flagrant 4 tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, din Medgidia, în timp ce săpau pe marginea DJ 381, Medgidia -Valea Dacilor , pentru a sustrage cablu de telefonie.

Până în momentul depistării aceştia sustrăseseră aproximativ 36 metri liniari cablu (cupru), secţionat în mai multe bucăţi.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Prejudiciul urmează a fi stabilit şi comunicat ulterior de către partea vătămată.

În data de 06.12.2011, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 41 ani, din localitate, despre faptul că în seara zilei de 02.12.2011, în timp ce se afla pe strada Constanţei, în zona unui supermarket, a fost deposedat prin violenţă de un telefon mobil.

La scurt timp de la sesizare poliţiştii au identificat şi depistat un bărbat de 31 ani, din localitate suspect de comiterea faptei, totodată recuperând şi telefonul mobil în valoare de 200 lei.

Cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Constanţa care a emis mandat de arestare preventivă pe numele său, pentru o perioadă de 15 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tîlhărie.

 

La data de 06.11.2011, ora 10.00, lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Rurală Cernavodă, au fost sesizaţi , telefonic de către un constănţean, în vârstă de 50 ani, despre faptul că în noaptea de 05/06.12.2011, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale, aflate pe raza localităţii Aliman, sustrăgându-i mai multe bunuri.

Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit ca suspecţi de comiterea furtului, trei tineri cu vârste între 21 şi 30 de ani, toţi din localitatea Aliman, bunurile sustrase fiind recuperate de către oamenii legii.

Continuând cercetările, poliţiştii au stabilit ca că doi dintre aceştia sunt suspecţi şi de comiterea unui furt de pe raza localităţii Aliman, comis în luna septembrie 2011.

Şi în acest caz prejudiciul în valoare de 1.000 lei a fost recuperat, cei în cauză fiind cercetati în stare de libertate pentru furt calificat de către lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Rurală.

 

În data de 06.12.2011, lucrătorii Secţiei 9 Poliţie Rurală, l-au depistat şi reţinut pe raza localităţii Mereni, pe V. Laurenţiu, pe numele căruia, la data de 11.05.2011 Judecătoria Constanţa a emis mandatul de executare nr. 806/2008, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Infracţiune de natură economico-financiară

 

Acţionând în baza Programului Antifraudă, lucrătorii Serviciului Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Constanţa, în urma delegării date de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au documentat activitaea infracţională a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 43 şi 61 de ani, constând în aceea că în anul 2009 folosindu-se de documente falsificate au obţinut administrarea unui teren ce aparţinea de drept unei societăţi comerciale din Medgidia în suprafaţă de 288,5 ha.

Acesta a fost practic predat către Comisia Locală de Fond Funciar a comunei Mircea Vodă, prejudiciul urmând a fi stabilit în urma unei expertize de specialitate.

Faţă de cei în cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii