Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - 27.02.2015

ro

27 Feb, 2015 16:33 1329 Marime text
Minor bănuit de comiterea unei tâlhării identificat de poliţiştii constănţeni
 
La data de 02.02.2015, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către o tânără, în vârstă de 23 ani, din municipiul Medgidia, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 15.15, în timp ce se afla pe strada Soveja (zona Tomis 3) din municipiul Constanta şi vorbea la telefon, a fost acostată din spate, de către un necunoscut, care i-a smuls telefonul mobil din mână, după care a fugit pe o alee pietonală.
În urma investigaţiilor efectuate, la data de 26.02.2015, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor SAS, au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Lumina, ocazie cu care l-au identificat pe S. R., în vârstă de 16 ani, bănuit de comiterea faptei, totodată, fiind recuperat şi telefonul mobil reclamat ca sustras.
                Poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de acesta, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, iar la data de 26./02.2015 l-au prezentat Parchetului şi Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 zile.
 
          Cercetat penal de către poliţiştii Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia
 
La data de 26.02.2015, ora 15.00, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe raza staţiunii Mamaia, patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist şi un lucrător din cadrul GMJ Constanţa, au depistat în zona de sud a staţiunii, pe malul lacului Siutghiol, pe S. DENIS, în vârstă de 38 de ani, asupra căruia au fost găsite un costum din neopren portocaliu, şi ustensile de pescuit (un mincioc cu diametrul cercului metalic de 60 cm, prevăzut cu plasă de lungime aproximativ 1 m, cu ochiuri 10/10 mm, precum şi două ustensile de pescuit confecţionate din plasă monofilament, fiecare cu dimensiunile 2/2 metri, cu ochiuri având dimensiunea 30/30mm, fiecare fiind prevăzută cu greutate confecţionată din plumb), deţinute ilegal.
Acestea au fost ridicate în vederea confiscării , în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, faptă ce se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.
 
          Cercetaţi de către poliţiştii din Oltina pentru comiterea mai multor furturi din locuinţe
 
La data de 26.02.2015, continuând cercetările în cazurile a 4 furturi din locuinţe, poliţiştii din cadrul PP Oltina, sprijiniţi de Secţia nr. 8 Poliţie Rurală Băneasa şi poliţişti de la Posturile de Poliţie Dobromir, Ostrov şi Lipniţa, au efectuat 2 percheziţii domiciliare şi au ridicat mai multe bunuri provenite din infracţiuni.
Astfel, au fost identificaţi I. Florin, de 34 ani, din sat Canlia, D. Vasilică de 19 ani, din sat Coslugea şi C. Liviu-Costel de 20 ani, din sat Canlia, bănuiţi că, în perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015, ar fi sustras bunuri alimentare şi nealimentare(motorină, electro-casnice, utilaje agricole, alimente, îmbrăcăminte, veselă, mobilă, lenjerie, etc.) din patru locuinţe (două din loc. Satu Nou, una din loc. Canlia şi una din loc. Coslugea), fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut.
Prejudiciul, în valoare totală de 41.000 lei a fost recuperat în proporţie de 50%.
Cercetările sunt continuate de către oamenii legii în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor 3, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă.
 
Posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea depistat de către poliţiştii din Tuzla
 
La data de 26.02.2015, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tuzla l-au depistat pe M. Ionuţ, de 25 ani, din localitate, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de un an şi o lună, emis de Judecătoria Mangalia pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
 
  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii