Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen nou în insolvența City Protect SRL, una dintre cele mai cunoscute firme de pază din Constanța

ro

17 Sep, 2023 10:52 1217 Marime text
  • În trecut, firma a avut contracte încheiate cu: Școala Gimnazială Nr 39 „Nicolae Tonitza“, cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, Direcția Generală Asistență Socială Constanța, Școala Gimnazială Tudor Arghezi Năvodari, Casa Județeană de Pensii Constanța și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.  



Insolvența City Protect SRL, una dintre cele mai cunoscute firme de pază din Constanța, merge mai departe în instanță, la Tribunalul Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 5 decembrie 2023.

Administrator judiciar este în prezent IGF EXPERT CONSULT IPURL & Casa de insolventa KSI IPURL  

Judecător sindic este Melentina Nicoleta Mirică, de la Tribunalul Constanța. 
  
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 17 septembrie 2023, SC City Protect SRL are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Avram Iancu, și are ca obiect de activitate „Activităţi de protecţie şi gardă“.
 
Firma este condusă de Loredana Fănica Nache, asociat unic, pe care o mai găsim în SC Expert Prest Security Guard SRL și în Protect Instal Security Guard SRL (insolvență).
 
În trecut, firma a avut contracte încheiate cu: Școala Gimnazială Nr 39 „Nicolae Tonitza“, cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, Direcția Generală Asistență Socială Constanța, Școala Gimnazială Tudor Arghezi Năvodari, Casa Județeană de Pensii Constanța și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.  
 
Pentru 2021, cu aproape 100 de angajați, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 2.978.052 de lei și un profit net de 438.876 de lei.
 
Control fiscal
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 14741/08.09.2021, debitoarea SC City Protect SRL a investit judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Constanța – Secția a II – a Civilă cu soluționarea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenței reglementată de Legea nr. 85/2014.
 

„În fapt, prezenta debitoare a arătat că desfășoară activitatea de protecție și gardă, conform codului caen 8010 încă din anul 2005. În octombrie 2020 societatea a fost supusă unui control fiscal ce a fost definitivat în martie 2021, în urma căruia au fost stabilite în sarcina societății obligații fiscale către bugetul de stat în cuantum de 581.862 la care se adaugă accesoriile aferente (dobânzi și penalități). Deși societatea a depus eforturi în redresarea acesteia, incluzând cereri de eșalonări la plată depuse la Anaf Constanța (conform acordului de principiu atașat prezentei cereri), totuși lipsa de lichidități financiare afectează activitatea societății, aflându-se în imposibilitatea de a plăti datoriile exigibile către creditorii săi“, conform BPI.

 
Valoarea datoriilor exigibile - 3.309.469 lei
 

„Prin urmare, susține debitoarea că se află în cazul unei insolvențe vădite întrucât nu a achitat în termen de 60 de zile, datoriile exigibile către creditorii săi bugetari și chirografari. Învederează că la data prezentei cereri valoarea datoriilor exigibile este de 3.309.469 lei, din care creanțe bugetare în cuantum de 3.090.369 lei și creanțe chirografare în cuantum de 219.100.84 lei mai vechi de 60 de zile. În acest context, prezenta debitoare și-a declarat intenția de reorganizare pe bază de plan în considerarea dispozițiilor art. 67 alin. 1 litera g din Legea nr. 85/2014, solicitând desemnarea în calitate de administrator judiciar a Cabinetului Individual de Insolvență Iacob Lorena“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Insolvențe Constanța!
Dosarul Adivin 95 SRL, „supermarketul familiei tale“, amânat pentru luna octombrie 2023

 
Creditorii City Insurance SA, convocați în Adunare Generală! Cel mai mare faliment din istoria recentă a României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii