Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rav Nav SRL, băgată în insolvenţă de Direcţia Regională a Finanţelor Publice

ro

13 Jun, 2017 00:00 1810 Marime text
Tribunalul Constanţa a stabilit cel de-al doilea termen de judecată (20 septembrie) în dosarul în care Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a solicitat şi a obţinut deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea SC Rav Nav SRL.
 
Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 21 aprilie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Rav Nav SRL. În motivarea cererii, s-a precizat că împotriva debitoarei creditoarea deţine o creanţă în valoare de 118.960 de lei, rezultată din obligaţiile faţă de bugetul de stat, deşi scadenţa a fost depăşită de mai mult de 60 de zile.
 
Conform datelor oficiale, pe data de 31 mai, Tribunalul Constanţa a admis cererea principală a creditorului Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, formulată în contradictoriu cu debitorul Rav Nav SRL.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea Rav Nav SRL şi a desemnat Cabinetul Individual de Insolvenţă Rusu Mirela în calitate de administrator judiciar provizoriu, cu un onorariu fix de 3.000 de lei, exclusiv TVA, şi o cotă variabilă de 10% din valoarea activelor vândute şi din recuperarea creanţelor din averea debitorului.
 
Totodată, instanţa a suspendat de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare, precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
 
Deschiderea procedurii a ridicat debitoarei dreptul de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, dacă nu-şi declară intenţia de reorganizare în termen de zece zile de la deschiderea procedurii.
 
Instanţa a fixat termenul-limită pentru depunerea creanţelor la 12 iulie şi a stabilit termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 31 iulie. De asemenea, termenul pentru depunerea contestaţiilor împotriva menţiunilor tabelului preliminar este de şapte zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar.
 
„Fixează termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la 23.08.2017. Stabileşte data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 4.08.2017, ora 12, la sediul administratorului judiciar, şi dispune convocarea creditorilor“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
SC Rav Nav SRL a fost deschisă în 2010, având sediul social în municipiul Mangalia, domeniul principal de activitate fiind „construcţia de nave şi bărci“.
 
Fondatorii Rav Nav SRL au fost Angel Valentin Răileanu şi Georgiana Cristiana Ilie. Administratorul firmei a fost numit Angel Valentin Răileanu. Ulterior, în firmă a fost cooptat şi Tudor-Florin Matache, care a fost numit şi administrator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii