Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miza, peste nouă milioane de lei Tabelul definitiv consolidat al creanțelor companiei Murfatlar SA, anulat în parte (DOCUMENT)

ro

04 Feb, 2022 00:00 1792 Marime text


 
  • Potrivit Confidas.ro, Compania de Supraveghere IG SRL (aflată în faliment) a fost fondată în 2008, se ocupă de „cultivarea strugurilor“, și îl are ca asociat unic pe George C Ivănescu. Bălescu Asociaţii SPRL este lichidator judiciar iar Ştefan Raul Drăgan este administrator special.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au anulat în parte tabelul definitiv consolidat al companiei Murfatlar SA, aflată în faliment!
 
Decizia tribunalului ( vezi dosar 2938/118/2012/a117 ) vizează tabelul definitiv consolidat al SC Murfatlar SA, publicat în BPI 9977/7.06.2021, în referire la creditoarea Compania de Supraveghere IG SRL, firmă aflată, de asemenea, în faliment.
 
În continuare, Tribunalul Constanța a dispus, prin Hotarârea nr. 112/2022, din 02 februarie 2022, înscrierea creanţei creditoarei Compania de Supraveghere IG SRL în suma de 9.016.615,66 lei în tabelul definitiv consolidat al debitoarei SC Murfatlar SA drept creanţă garantată.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă!
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 9977/07.06.2021 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente) a fost publicat „Tabelul defnitiv consolidat rectificat de creanțe al debitorului Murfatlar România SA nr. 1734/04.06.2021“.
 
În BPI se precizează că „în legatură cu creanța Companiei de Supraveghere IG SRL în cuantum de 9.016.615,66 lei (înscrisă inițial în Tabelul definitiv consolidat rectificat la ordinea de prioritate Art 121 pct. 2 și provenită din cesiunea creanței Lemarco SA) în urma interogarii AEGRM rezultă că avizul 2011-00023243552148 - IFA a expirat în data de 27 decembrie 2016, prin urmare creanța nu mai este garantată.
 
Drept urmare, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 9977/07.06.2021, lichidatorul judiciar a procedat la „rectificarea tabelului prin înregistrarea creanței la ordinea de prioritate 123 pct. 7“.
 
George Ivănescu, asociat unic
 
Potrivit Confidas.ro, Compania de Supraveghere IG SRL (aflată în faliment) a fost fondată în 2008, se ocupă de „cultivarea strugurilor“, și îl are ca asociat unic pe George C Ivănescu. Bălescu Asociaţii SPRL este lichidator judiciar iar Ştefan Raul Drăgan este administrator special.
 
Insolvență, apoi faliment
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 20 martie 2012, debitoarea SC Murfatlar România SA a solicitat sa fie supusă dispoziţiilor Legii insolvenţei, declarându-şi totodată intenţia de reorganizare. În motivare, debitoarea a arătat că, în prezent, este în imposibilitate de a-şi onora obligaţiile curente cu sumele disponibile, valoarea datoriilor exigibile depăşind cu mult limita prevăzută de Legea nr. 85/2006. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Murfatlar România SA, cu sediul în oraşul Murfatlar.
 
Pe data de 23 noiembrie 2018, Tribunalul Constanța a decis intrarea în faliment a debitoarei SC Murfatlar Romania SA și a desemnat lichidator judiciar provizoriu pe Fair & Full Insolvency Consulting IPURL.
 
Creditorii
 
Părţile dosarului sunt: Murfatlar Romania SA, debitor, SC Murfatlar Romania SA, prin Administrator Judiciar Fair & Full Insolvency Consulting IPURL, debitor, iar creditori sunt: SC Unicom Wood Production SA, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Mar SRL, SC Murfatlar România SA, prin administrator special Popescu Gheorghe Cosmin și BRD Groupe Société Générale SA.
 
Mai departe, lista părților din această cauză este continuată de: Primăria Murfatlar, Omnilogic SRL Unipersonala, Compania de Supraveghere IG SRL, SC Gemarco Industry SRL, Oraşul Murfatlar prin Primar, OTP Bank România SA, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1, Amorim & Irmanos SA Portugalia, Alberto J Tavares Corticas LDA Portugalia, Auto-Grup SRL, Banca Transilvania SA Sucursala Galaţi, Credit Europe Bank România SA, Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA, Condurache Lică, Covalciuc Ovidiu Dumitru Ciprian.
 
În final, tot părți în acest dosar mai sunt: Coface România Credit Management Services SRL, mandatară a creditorului Lucien Bernard & Cie SA, SC Duvigneu Murfatlar SRL, SC Eurovino International SRL, SC Euro Trade Invest SA - în reorganizare, SC Euroavipo SA - în reorganizare, SC Enel Energie SA, SC Endress + Hauser România SRL, SC Elma Trading Comp SRL, SC Eco Rom Ambalaje SA, SC Ella Prosan SRL cu sediul ales la SC Urban şi Asociaţii, SC Fruvisat SA, prin lichidator judiciar Rominsol IPURL, SC Konica Minolta Business Solutions România SRL, SC Laser Tehnology Prodimpex SRL, SC Linde Gaz România SRL, SC Meadwestvaco Packaging Systems Poland Sp ZOO Polonia, SC Marcom RMC 94 SRL, SC Mj Maillis România SA.
 
Asociații de la Murfatlar
 
Potrivit Confidas.ro, Murfatlar Romania SA a fost fondată în 2002 și se ocupă de comerţul cu ridicata al băuturilor.
 
Asociații companiei sunt Euroavipo SA, din Poșta Câlnău, cu 41.94 %, din capital, de Euro Trade Invest SA, tot din Poşta Câlnău, cu 39.01 % din capital, și de Vitivinicola Basarabi SA, din Basarabi, cu 19.04 % din capital.
 
Ispas Nicușor este administrator special, Maestro SPRL este lichidator provizoriu, iar SC Fideexpert Audit SA figurează ca auditor.
 
Euroavipo SA îi are ca asociați pe: Garland Industries Limited – din Insulele Virgine Britanice, cu 72.26 % din capitalul social, Ivănescu Maria, 9.29 % din capitalul social, Dobronăuţeanu Emanuel Corneliu,         8.84 % din capitalul social, Dobronăuţeanu Ion Şerban, 4.07 % din capitalul social, Bucura Cătălin, 3.62 % din capitalul social, Mermeze Nicolae Marcel, 0.94 % din capitalul social și Zlotea Gheorghe, cu 0.94 % din capitalul social.
 
Euro Trade Invest SA îi are ca asociați pe:
 
Ivănescu Maria - 30.66 % din capitalul social
Dobronauteanu Emanuel Corneliu - 28.75 % din capitalul social
Dobronauteanu Ion Serban - 17.25 % din capitalul social
Bucura Catalin - 15.33 % din capitalul social
Mermeze Nicolae Marcel - 4 % din capitalul social
Zlotea Gheorghe - 4 % din capitalul social
 
Vitivinicola Basarabi SA are ca obiect de activitate „cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor“ și îi are ca asociați pe:  
 
European Wine Enterprises SA, din Insulele Virgine Britanice, cu 60.8 % din capital, Asociaţia Agricolă Isagri, Poșta Câlnău, cu 28.27 % din capital, SIF III Transilvania, cu 10.85 % din capital, Bucura Catalin, cu 0.01 % dn capital, Dobronauteanu Emanuel Corneliu, cu 0.01 %  din capital, Dobronauteanu Ion Şerban, cu  0.01 % din capital și Ivanescu George cu 0.02 %.
 
Noul termen pe fond al falimentului Murfatlar a fost stabilit pentru data de 16 martie 2022.
 
George Ivănescu și Compania de Supraveghere IG SRL apar și în dosarul DNA mediatizat în 2016, cauză în care procurorii spuneau la vremea respectivă că ar fi identificat un presupus prejudiciu în „dauna bugetului de stat de aproximativ 600 milioane lei prin conduita presupus frauduloasă a unor societăți din domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice“.
 
Printre firmele puse sub acuzare se aflau Murfatlar România S.A. ( evaziune fiscală în formă continuată (5 acte materiale), infracțiune conexă infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (5 acte materiale), Euroavipo S.A. (evaziune fiscală în formă continuată (5 acte materiale), tentativă la infracțiunea conexă infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (4 acte materiale), dar și Compania de Supraveghere IG SRL (complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată (trei acte materiale), complicitate la tentativă la infracțiunea conexă infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (trei acte materiale).
 
Mai multe pot fi citite accesând link-urile de mai jos
 
UPDATE 1. Totul despre societățile din dosar
Murfatlar România SA și încă opt firme puse sub acuzare pentru evaziune fiscală de DNA

 
George Ivănescu, acţionar la Murfatlar, a scăpat de controlul judiciar
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Murfatlar România SA, zece ani de la insolvență și patru ani de la faliment! Când a fost stabilit noul termen
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii