Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:31 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mara Investcom SRL va fi radiată din Registrul Comerţului! Firma s-a ocupat de secretariatul Spitalului Județean Constanța

ro

09 Apr, 2021 00:00 885 Marime text
  • În octombrie 2016, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuț Căpățînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și a S.C. Mara Investcom S.R.L.

Societatea comercială Mara Investcom SRL, cu sediul social în municipiul Constanța, cu asociat unic Ioana Alina Uţupanu, din Mangalia, aflată în faliment, va fi radiată din Registrul Comerţului! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul (2270/118/2020) privind falimentul firmei.

În trecut, SC Mara Investcom SRL a prestat servicii de secretariat telefonic şi de recepţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța.

În 2018, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea lui Dănuţ Căpăţînă, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, la zece ani de închisoare (pedeapsă rezultată după contopirea cu o altă pedeapsă).

Tot în acest dosar, SC Mara Investcom SRL (firmă controlată, după cum susțin procurorii DNA, de Dănuț Căpățînă prin intermediul fostei sale soţii, s-a ales cu o amendă penală de 200.000 de lei.

Revenind la decizia Tribunalului Constanța, Mara Investcom SRL va fi radiată din Registrul Comerţului, în temeiul art. 174 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Articolul 174 prevede că „în orice stadiu al procedurii prevăzute de prezentul titlu, dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative și niciun creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul-sindic va audia de urgență creditorii într-o ședință, iar în cazul refuzului exprimat de aceștia de a avansa sumele necesare sau în cazul neprezentării acestora, deși s-a îndeplinit procedura citării prin BPI, va da o sentință de închidere a procedurii, prin care se dispune și radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat“.


Citește și

Un medic de familie din Constanța a recunoscut tot la DNA. S-a încheiat un acord

Niculina Milea, șefă în APIA Tulcea, cercetată în dosarul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, acuzată de luare de mită (referat propunere de arestare)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii