Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţele Publice din Constanţa solicită insolvența firmelor Maria de Aghila SRL și Electroest Store SRL

ro

24 Jan, 2024 13:42 803 Marime text
 
 
  • Ce înseamnă insolvența? Potrivit platformei Termene.ro, conform definiției oferite de articolul 5 din Legea nr. 85/2014, „insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile”. Conform aceluiași articol de lege „insolvența debitorului se prezumă atunci când acesta, după 60 de zile de la scadență, nu a plătit datoria sa față de creditor; prezumția este relativă” și „insolvența este iminentă atunci când se dovedește că debitorul nu va putea plăti la scadență datoriile exigibile angajate, cu fondurile bănești disponibile la data scadenței”.
 
 
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa solicită ca două societăți comerciale din județul Constanța să intre în insolvență!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 459/118/2024 Finanţele Publice cer intrarea în insolvență a SC Electroest Store SRL, iar în dosarul 451/118/2024 cer deschiderea insolvenței față de Maria de Aghila SRL.
 
Până în prezent nu au fost stabilite primele termen de judecată.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 24 ianuarie 2024, SC Maria de Aghila SRL se ocupă de restaurante, are sediul pe strada Greenport, din Mangalia, județ Constanța și este controlată de Burduf Maria, asociat unic și administrator, care mai apare în Marita Litoral Fresh Food SRL.
 
Pentru anul 2021, SC Maria de Aghila SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 1.295.329 de lei și o pierdere netă de 34.740     de lei.
 
Potrivit Termene.ro, SC Electroest Store SRL se ocupă de constructia de nave și structuri plutitoare, are sediul social pe strada Gheorghe Bunoiu, din localitatea 2 Mai, județ Constanța, și este controlată de Haria Stefania-Diana, asociat unic și administrator, care mai apare în Navalex Team SRL, Angolo Happy SRL și în Ilidiana Help Dent SRL.
 
Pentru anul 2021, Electroest Store SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 1.472.069 de lei, iar pentru anul 2022 a raportat o pierdere netă de 33.958 de lei, conform Termene.ro.
 
Ce înseamnă insolvența?
 
Potrivit platformei Termene.ro, conform definiției oferite de articolul 5 din Legea nr. 85/2014, „insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile”.
 
Conform aceluiași articol de lege „insolvența debitorului se prezumă atunci când acesta, după 60 de zile de la scadență, nu a plătit datoria sa față de creditor; prezumția este relativă” și „insolvența este iminentă atunci când se dovedește că debitorul nu va putea plăti la scadență datoriile exigibile angajate, cu fondurile bănești disponibile la data scadenței”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se cere insolvența Corona Crewing SRL, din Constanța, administrată de Comănescu Gabriel Valentin
 
Se cere insolvența mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii! S-a fixat primul termen în apel

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii